4837 entry daha
  • öncelikle belirteyim ki, türkiye’de gerçek manada* bir krizin olduğunu düşünmüyorum. bunu daha çok dar boğazlık olarak yorumluyorum. ama ciddi anlamda* bir dar boğazlık söz konusu. gerçek manadaki krizden beklentim, açlık ve sefaletin daha da çok hissedilmesi (bkz: yunanistan).
    haa bu dar boğazlığın sonu gerçekten krize mi çıkar, onu ilerleyen zamanlardaki uluslararası gelişmeler ile türkiye’nin bu gelişmelere alacağı aksiyonlar belirleyecek (bkz: s400) ve (bkz: doğu akdeniz sorunu). umarım hem abd hem de ab merkezli bir yaptırımlar silsilesi ülkemize uğramaz. çok iyi bir şekilde diplomasi yürütmemiz gerek. yoksa işin sonu nereye varır pek öngöremiyorum.

    mevcut dar boğazlılık ise zengin kesimi, son model araba alabilecek kişiyi pek etkilemez. daha çok orta ve dar gelirli kesim etkilenir.

    peki zengin kesim hiç etkilenmez mi?
    yurt dışı temelli etkilenirler. artan kurdan dolayı paris’te 2 günde harcayacağı parayı gelir marmaris’te 1 haftada harcar. kafesine gider, otelinde mojitosunu yudumlar. sen de bunlara bakıp mekanlar dolu dersin.

    lakin ülkenin ekonomik durumunu bu kişiler üzerinden genelleyemeyiz. eğlence mekanlarını dolduran %10’luk kesime bakarak geri kalan kesimin ekonomik durumunu tahmin edemeyiz. misal: 50 haneli bir mahalle düşünün. bu mahallede 2 doktor ve 2 öğretmen yaşasın. bu mahalleye nezih muhit diyebilir misiniz?
    bir mahalleyi nezih yapan, o mahallede oturan kişilerin statüsü kadar o mahallenin konumu, suç oranı, temizliği gibi faktörlerdir de. mahalleye suriyeliler yerleşmiş, bir evin önü parkeli diğer evin önünü bok götürüyor. sosyal medyada neredeyse her gün işlenen bir suçun görüntüsü çıkıyor. halkın geneli maalesef refah ve rahat değil.

    gelelim araba meselesine. bir krizden beklentimiz kimsenin arabası olmaması mı? öyle bir şey teorik olarak mümkün değil zaten. kriz var diye herkes arabasını satmak zorunda kalsa kim, nasıl, hangi parayla alabilecek?

    ki kaldı ki zaten daha birkaç hafta önce araba satışlarında düşüş diye başlık açıldı sözlükte, sayısal verilerle de kanıtlanarak. sen her gördüğün parlak arabaya son model diyorsan onu bilemem. fakat en nihayetinde otomotiv sektörü etkilenmiştir.

    - “arabaya okey, hadi oteller ve mekanlar da tamam. ama halkın genelinin gittiği avm'ler dolu” diyebilirsiniz. avm’yi dolduran kalabalık yüksek oranda çocuklu aileler.
    bu yüzden ben de şöyle bir soru sorarım: günümüz şartlarında 4 kişilik bir ailenin en ucuza yapacağı sosyal aktivite nedir?

    - havalar malum sıcak. evde otursan klima mı yakacaksın? git en yakın avm’ye, iki mağaza gez, gel eve.
    - okullar tatil, çocuklar evde sıkılıyor, e sen elaleme instagram’dan bakıp özeniyorsun, hop hadi avm’ye.
    - mağazalarda düz renk tişörtler 50 lira. bir tık üstü tişört 80 lira. ne yapıyorsun peki? geziyorsun öylesine. kuru gürültü.
    eve dönerken oğlana çocuk menüsü hamburger, kendine pide-döner vs. üstüne de 2 liraya krem şanti dondurma.

    dediğim gibi elbette kıyafetler alabilen, yeni ayakkabılar giyen kitlemiz de mevcut. olmasa mağazalar kepenk kapatırdı zaten. baştada dediğim gibi “kriz var” gibi büyük bir laf edemem.
    ama “son model arabalar var” ve “mekanlar dolu” gibi basit söylemlerle de yaşanması muhtemel bir krizi görmezden gelemeyiz.

    kaldı ki devletin arttırdığı ve getirmeyi planladığı vergiler,
    artan işsizlik sayısı (ki bu sadece kayıtlı olan işsizler),
    düşürülmeye çalışılan ve düştü denildiği halde pek hissedilmeyen enflasyon,
    otomotiv satışındaki düşüş,
    sigaraya, alkole, benzine yapılan zamlar,
    piyasanın dövize güvensizliği de işin ciddiyetini göstermektedir.

    edit: piyasanın dövize güvensizliğini şöyle örneklendireyim. bugün yabancı bir markanın bir ürününe bakarken try fiyatı yapıştırılan etiketi kaldırdım ve altında euro değeri yazan fiyata baktım. euro değerinin tam 8 katı liraya hesaplanmıştı. yani gidip euro alsanız ve o ürüne euro ile ödeme yapsanız, etiket fiyatındaki liradan daha ucuza para öderdiniz.

    edit ıı: ziplamayi ogrenen fil adlı arkadaşın çok güzel bir katkısı oldu. avm’lerin doluluğunun kuru kalabalık olduğunu kanıtlar nitelikte mağazaların ciro endeksini paylaştı. endeks, mağazaların metre kareye düşen ciro sayısının düştüğünü gösteriyor. buyurun kaynak
2590 entry daha
hesabın var mı? giriş yap