127 entry daha
  • şunu unutmayın tarihçiler hep balondur ister popüler olsunlar ister olmasınlar. çünkü tarih = can sıkıntısı. lisedeyken veya henüz lisans okumamışken kulaktan dolma bilgilerle çok eğlenceli bişeymiş gibi gözükür tarih, hele celal şengör gibi milliyetçi-militarist vs. biriyseniz cengiz han falan filan sizi coşturur veya osmanlıcıysanız fetihleri çok iyi bilirsiniz zenta savaşı'nı, eugene de savoy'ı vs. bilmezsiniz.

    tabii hem genel türk tarihini hem de osmanlı tarihini anlatan milliyetçi hocalarımız sağolsun lisans eğitimi de böyle geçer. eee bu da bi yere kadar sizi oyalar, bir noktadan sonra bir objektivasyon krizine girersiniz bu sefer etnosentrizme, milliyetçiliğe saldırmayı veya batıdaki alternatif tarihçiliklerle oynaşmayı aydınlanmak sanırsınız ki ingilizce eğitim veren fakültelerimizde bu tipler yaygındır... lisansüstü eğitime gelirsek bak o bambaşka bir olaydır. çünkü en detay konulardaki en detaylı mevzuları yanlışlamak, doğrulamak, tekrardan tasniflemek üzerine döner bu üstelik şanssızsanız yani popüler bir konu üzerine yazmışsanız 20 sene sonra senin tüm çalışmalarının modası da geçebilir, onlar yanlışlanır ki çoğu tarihçi öyle detay konularda öyle tezler yazarlar ki (yöktezi şöyle bir kurcalamanız yeter) aslında alanın uzmanı tarihçilerin bile hiç umrunda olmayan (yani hiçbir zaman yanlışlamaya kasılmayacak) meseleleri mesele ederek ömrünüzü harcamışsınızdır.... uzattım ama anlatmak istediğim sadece tarihçilik için değil genel olarak tüm akademik şeylerle bağlantılı da başka bir konu bu.

    emrah safa gürkan gibiler bu can sıkıcı işlerin baya içinde olduğu için eğlenceli olsun diye popüler mecralara yönelmiş kişiler. burada bir yanlışlık yok. sorun sizin tarihçilere yüklediğiniz anlam. hayır kardeşim bir tarihçi herşeyi bilmez, hatta hiçbişey de bilmeyebilir hatta ve hatta ders verdiği konuları bile zerre bilmeyebilir(şaka yapmıyorum). yani her sorduğunuza ayrıntılı cevap vermedi diye dün göklere çıkardığınızı bugün yerin dibine sokmanız saçma. ayrıca siyasetiniz batsın, adam sizin gibi(tipik ekşici gibi) düşünmüyor işte. bu yüzden beklediğiniz, söyletmek istediğiniz cevapları adam söylemeyince yan çizmeyin adamın çizgisi belli.
3025 entry daha
hesabın var mı? giriş yap