389 entry daha
  • yeni mezun olduğum, hayatıma pek çok şeyler katmış olan üniversitem. burası benim için bir okuldan çok daha fazlası, burası hayatı öğrendiğim ikinci evim. ikinci evim diyorum çünkü geçtiğimiz 5 yıl içerisinde odtü bana iyisiyle kötüsüyle pek çok şey öğretti ama hepsinden önemlisi tökezlediğim her anımda yanımda oldu, ikinci bir aile oldu benim için. hiçbir zaman hata yaptığımda beni yalnız bırakmadı, ihtiyacım olduğundaysa hep imdadıma yetişti. beni hayata gerçek anlamda hazırladı odtü. ben, gerçek hayatın zorluklarını, güzelliklerini ve daha pek çok yönünü bu okulda öğrendim.

    ben bu okulu her zaman bir açık büfe olarak gördüm. kendiniz istediğiniz kadarını alır, aldığınız kadarını da ödersiniz burada. peki ne demek istediğiniz kadarını almak? odtü size her türlü fırsatı sağlar burada bulunduğunuz süre boyunca. gerek topluluklarıyla gerek akademik yapısıyla gerekse kampüsüyle, akademik başarıdan sosyal başarıya kadar pek çok alanda size imkanlar tanır, fırsatlar verir bünyesindekilere. bunları kullanıp kullanmamaksa tamamen size kalmıştır. isterseniz topluluklara katılarak çeşitli becerilerinizi geliştirebilir veya yeni beceriler kazanabilir, isterseniz de akademik hayatınıza öncelik verebilir veya bunların hepsini dengede tutarak makul bir ortalamayla, geniş bir sosyal çevre ve gelişmiş sosyal becerilerle bu okuldan mezun olabilirsiniz. odtü, verdiği her şeyin karşılığında bir bedel de ister. yüksek notlar istiyorsanız çalışmak zorundasınızdır, kendinizi geliştirmek istiyorsanız da çaba göstermek zorundasınızdır bu okulda. odtü, size her türlü imkanı tanır ama bunları size altın tepside sunmaz. öncesinde sizin çeşitli zorluklarla mücadele etmenizi ister. ne dersleri kolaydır bu okulun ne de toplulukların sizden beklentileri azdır. her şeyin değeri sizin verdiğiniz emek kadardır.

    burada okuduğunuz süre boyunca eğer şehir dışından geliyorsanız ister yurtta kalabilir, isterseniz de kendinizi 100. yılın çeşitli ev maceralarına atabilirsiniz. bunların hepsi insana farklı tecrübeler ve farklı hikayeler kazandırır. isterseniz bu 5 senenin sonunda siyah kuşak bir tekvandocu olabilir veya 5 yıl boyunca engelli çocuklara yardım etmiş olmanın mutluluğunu tadabilirsiniz. isterseniz ingilizcenizin yanına orta seviyede bir dil ekleyebilir veya mozart'ın filmi eşliğinde müzik tarihi öğrenebilirsiniz. isterseniz yurt dışında sayısız etkinliğe gidip hem ülkemizi hem odtü'yü temsil edebilir, isterseniz de yurt içinde pek çok etkinliğin organizasyonunda aktif görev alabilirsiniz. burada hayatınız boyunca sürecek sağlam arkadaşlıklar edinebilir, pek çok ilkinizi yaşayabilirsiniz. ilk kez aşık olabilir, ilk kez iglo yapabilir, ilk kez -15 derecede dışarıda anlamsızca yürüyebilirsiniz. bu üniversite gerek kültürüyle, gerek öğrencisi, akademisyeni ve çalışanıyla, gerekse de alabildiğine uzanan kampüsüyle her zaman sizi kucaklamaya, size yeni şeyler tecrübeler vermeye hazırdır. burası, yıllar sonra geri dönseniz bile ilk günkü gibi heyecanlanacağınız, evinize tekrardan gelmiş hissi yaşayabileceğiniz bir okuldur. odtü bir üniversiteden çok daha fazlasıdır. odtü, birbirini tanımayan herhangi iki odtülünün herhangi bir zamanda herhangi bir yerde sanki 40 yıllık arkadaşlarmış gibi birbiriyle konuşabilmesini sağlayabilen bir üniversitedir. odtü, başlı başına bir dildir, bir kültürdür.

    not: tercih döneminde olduğumuz için işletme hakkında sorusu olan varsa yanıtlayabilirim.
367 entry daha
hesabın var mı? giriş yap