27 entry daha
  • gram mimarlık ve şehircilik bilgisi olmayanların güzel sanatlar fakültesinin yer seçimiyle ilgili ahkam kestiği taşınma. bilime ve sanata bakış açınız zaten buradan belli oluyor.

    kültürpark'ın içindekilerden bahsedelim de, bu taşınmayı eleştirenlerin laf kalabalığını görün:
    ismet inönü sanat merkezi,
    izmir sanat,
    gençlik tiyatrosu,
    açık hava tiyatrosu,
    çamlık senar nejat uygur tiyatrosu,
    t.c. kültür ve turizm bakanlığı izmir tarih ve sanat müzesi,
    çocuk ve gençlik festivallerinin yapıldığı alanlar,
    açık ve kapalı sergi alanları,

    fotoğraf bölümü var mesela, kültürpark'taki kuş türlerinden haberiniz var mı, endemik fauna'dan, su-heykel ilişkisinden, arkeoloji müzesi nerede mesela, karikatür müzesi, izmir mask müzesi, ahmet piriştina kent arşivi ve müzesi, radyo ve demokrasi müzesi, tcdd müzesi nerede?
    tekstil ve moda tasarımı bölümü var mesela, mimar kemalettin moda merkezi, hakkı tosyalı moda sanat galerisi nerede biliyor musunuz?
    geleneksel türk sanatları bölümü var mesela, etnografya müzesi nerede, takı, mobilya ve bilumum el sanat ürünlerinin üretim ve pazar yeri nerede?
    sahne sanatları, müzik, resim ve heykel bölümleri var mesela, öğrencilerin malzeme almak için gıda çarşısı'na nasıl gittiğini, etkinliklere gelen insanların nasıl ulaşım sağladığını biliyor musunuz? t.c kültür bakanlığı resim ve heykel müzesi nerede?

    güzel sanatlar fakültesi'nin binbir itiraza rağmen alsancak şehitler caddesi'nden narlıdere'ye taşındığını da bilmezler. şu anda alsancak'taki fakülte inşaat halindeki stada otopark oldu.

    dünya'da gelişmiş hiçbir sanat fakültesi, enstitüsü yoktur ki, kent merkezinden uzakta eğitim ve üretim versin.
    ne istiyorsunuz, açık açık söyleyin.

    kültür'den ne anlıyorsunuz, sanat'tan ne anlıyorsunuz? "şekilli bir yer", "elit semt", "kıbrıs şehitleri'ne akmak" bilimsel tabirler mi? laf kalabalığı kasarken aynaya bakınız.

    zamanında alsancak'tan taşınmasına karşı oluşması gereken bilinçte olunacağına, geçici geri dönüşüne karşı çıkılıyor. sizin gibiler üresin diye taşımışlardı zaten m.k.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap