12397 entry daha
  • sheryl sandberg’in hayatı kusursuz görünüyordu: muhteşem bir işi, birçok insanı etkileyen bir kitabı, sevgi dolu bir ailesi vardı. fakat 2015 baharında ailesiyle meksika’da tatildeyken, eşi dave goldberg bir kalp rahatsızlığı geçirdi ve hayata veda etti. sandberg’ün artık istemediği, yeni bir kimliği vardı: yas tutan dul.

    evde ve işte, yeniden ayakta durabilme mücadelesinden sonra, acısını yazmaya başladı. çektiği acılar ve hissettiği yalnızlık hakkında uzun bir yazı yazdı ve bunu coo olarak görev yaptığı (ve yaklaşık 2 milyon takipçiye sahip olduğu) facebook’ta yayımladı. yazı, insanların trajediyle başa çıkma şekilleri hakkında global bir söyleşi başlattı.

    sandberg hayatını yoluna koymaya çalışırken, araştırmaların zorluklarla başa çıkma gücü hakkında ne söylediğini öğrenmek amacıyla wharton’da profesörlük yapan ve aynı zamanda yazar olan arkadaşı adam grant’e ulaştı. bu, bir süre önce yayımlanan option b: facing adversity, building resilience, and finding joy adlı kitabı yazmalarına olanak sağladı. bir süre önce sandberg ve grant facebook’un menlo park, kaliforniya’daki ana merkezinde hbr ile buluştu. bu söyleşide; kendi içinizde, ekibinizde ve kurumunuzda, zorluklarla başa çıkma gücüne sahip olmak için gerekenleri anlatıyorlar.

    devamı için:harvard business review
8729 entry daha
hesabın var mı? giriş yap