431 entry daha
  • tünelin havalandırma projesi tasarlanırken; aynı anda tünelde yolculuk yapacak olan azami araç sayısı ve seyir halindeki araçların azami süratleri dikkate alındı . illa ki bir çok etken var ancak bahsettiklerim en önemli etkenlerden.

    tünelin açılmasının ardından işletmesi; dünya çapında bu işi yapan fransız firması olan (bkz: egis) firmasına verildi.

    esasen şerit daraltılmasının ana sebebi tünel içerisindeki araç sayısını asgari seviyede tutmaktan ziyade azami seviyenin üzerine çıkmasının önüne geçilmesi. aksi durumda havalandırma sistemi verimli çalışmayacak, tünelde ani müdahale araçlarının müdahale edebilme imkanları azalacak ve belki tamamen ortadan kalkacak. tünel çıkışındaki muhtemelen trafik sıkışıklığı ve yine muhtemel terör eylemleri gibi durumların tespiti açısından da şerit daraltma uygulaması önlem alınmasını kolaylaştırıyor.

    zaten kanser olan istanbul trafiğine bir darbe de tünel yüzünden vurulmuyor mu? evet kesinlikle vuruluyor, katılıyorum ancak yukarıdaki sebeplerden ötürü bu tarz önlemlerin alınması tünelin sağlıklı işlemesi açısından zorunlu hale geliyor. yoksa çok daha büyük problemlerle karşılaşılabilir.
174 entry daha
hesabın var mı? giriş yap