7 entry daha
  • rezalet gibi rezalettir. arkada emzik görüldüğüne göre evde bebek var. bebeğin olduğu eve hazır gıda sokmayın gözünüzü seveyim.

    biz eve uzun süredir hazır gıda sokmuyoruz. bende çölyak dışı gluten hassasiyeti var. o yüzden almak zorunda kaldığımız ürünlerin de etiketini okumadan almıyoruz. gluten, glukoz şurubu, monosodyum glutamat vs içermemesine özen gösteriyoruz. piyasadaki neredeyse tüm paketli ürünlerde bunlardan en az bir tanesi var. bu sebeple açıkçası bu haberleri duyunca ne kadar doğru bir karar aldığımızı fark ediyorum.

    her şeyi evde kendiniz yapın. çalışsanız da evde hazırlayın bir şeyler. en azından ayda bir kere bir pazar gününüzü ayırsanız buzluğunuzu doldurursunuz. tam mevsimi şimdi; mısırı alın, haşlayın, ayıklayın, buzluğa atın. bezelyeyi alın, ayıklayın, atın buzluğa. ya da ne bileyim sağlığınız neye elveriyorsa bir şeyler yapıp atın buzluğa. ya da çalışmıyorsanız, vaktiniz varsa daha güzel. taze taze tüketin evde yapıp. turşuyu da, yoğurdu da, kefiri de ellerinizle yapın. hatta dışarıdan alacağınız paketli abur cuburların bile artık tarifleri var internette. çoluğa çocuğa yedirmeyin zehirleri.

    biliyorum, başta çok zor gelecek sağlıklı beslenmeye çalışmak ama bir alışınca ağzınıza bir daha paketli gıda sokamayacaksınız isteseniz de.
hesabın var mı? giriş yap