320 entry daha
  • normalde darbeye karışan erlerin dosyaları ayrılıp hızlıca salıverilmelerine başlanmıştı zaten. burada farklı olan şey davada müştekilerden birinin ateş edenler arasında 1.65 - 1.70 boylarında biri vardı deyip 5 kişiyi bu şüpheye uygun seçmesi ve 5 kişinin de müebbet hapis yemesi. gerçekten içler acısı bir tablo. sadece boyunuz uyduğu için müebbet yemek. kaynak

    şimdi beni yanlış anlamayın dostlar, verilen sivil şehitleri rahmetle anıyor, hain darbe girişimini lanetliyorum ama. velev ki bu er emir komuta zincirinde ateş etti ve birilerini de vurdu. o hengamede emre koşulsuz itaat etmekle yükümlü bu rütbesiz kişinin bile yine de suçsuz olduğunu düşünüyorum. çünkü içine konulduğu ağır hiyerarşik sistem, emir-komuta ve itaat sistemi onu bu suça sürükledi ve aslında kandırıldı. keza eleştirip durulan, vatan hainliği ile itham edilen vicdani reddin mevzularından biri tam da bununla ilintili. 'ben, emir komuta zinciri içinde, elime silah verilen, insan öldürebilecek emir alabileceğim hiyerarşik bir sisteme dahil olmak istemiyorum.' burdan bakınca mantıklı geldi değil mi? bedelli askerliği bile çoğu insan sırf bu mantıkla yapıyor.

    öte yandan keyfiyen birini vurduğu, olayın vahameti ortaya çıktığı halde azim ve istekle verilen görevi yerine getirmeye çalıştığı ya da üst rütbeli biriyle örgütsel anlamda birden fazla tanık ya da dijital bir bağlantısı olduğu kanıtları varsa durum değişir. aksi halde yapılan zulümdür.
69 entry daha
hesabın var mı? giriş yap