1 entry daha
  • adolf hitler e karsi yapılan 20 temmuz suikast ve nazi partisine karsi darbe girişimini (bkz: 20 temmuz olayi)önleyen kişidir.

    kendisini tom cruise un basrolunu oynadigi valkyrie filminde (bkz: valkyrie) unlu aktor thomas kretschmann canlandirmistir. (bkz: thomas kretschmann) ayrica thomas kretschmann i 2004 yapimi çöküş filminde yine bir nazi subayi olan ve hitler in emriyle ihanetten kursuna dizilen herman fegelein rolunden de hatirliyoruz.

    remer in hayat hikayesine donecek olursak remer 18 ağustos 1912 tarihinde neubrandenburg da doğdu. 1932 yılında 20 yaşındayken askerlik hizmeti için gönüllü olarak orduya katıldı.

    1935te teğmenliğe oldu ve ceşitli piyade birliklerine görev aldı. eylül 1939 da polonya seferinde(bkz: #78705056)
    motorlu piyade usteğmeni oldu ve barbarossa harekatında sovyetler birliğinin isgalinin barbarossa harekati yanı sıra balkanlar seferinde hizmet vermeye devam etti.

    1941'de yüzbaşı, 1942'de grossdeutschland panzer piyade alayı'nda tabur komutanı oldu. 1943'te binbaşı rütbesine terfi etti.

    20 temmuz hitler e suikast girisimi sirasinda berlinde yedek ordunun basindaydi. kendisine, hitler in kurt ininde(bkz: wolfsschanze) bombali bir suikast sonucu olduruldugu ve ss in bir darbe yaparak hukumeti ele gecirmek istedigi soyledi ve bunun uzerine kendisine joseph goebbels'i tutuklama emri verildi.

    adamları ile beraber elinde tabanca ile goebbels'in çalışma ofisine girdi. goebbels e general paul von hase (bkz: paul von hase)tarafından kendisini tutuklama emri aldığını söyledi. goebbels ise hitler in düzenlenen suikastte ölmediğini soyledi. remer bunu kanıtlamasını istediğinde goebbels eline telefonu alarak hitler in karargahına bağlanıp hitler ile görüşmek istediğini söyledi. telefonun ahizesini remer'e verdi.valkyrie filmindeki sahne

    hitler telefonda sesini taniyip tanimadigini sordu ve evet fuhrerim tanidim cevabini verince , butun hainlerin tek tek olu veya diri yakalanmasi emrini aldi. binbaşı remer ve adamları hızla darbenin lideri albay stauffenberg in bulunduğu savunma bakanlığı binasını ele geçirdi. ufak çaplı silahlı çatışmadan sonra darbeciler teslim oldu.

    albay steuffenberg ve general olbircht kurşuna dizildi. aynı gece remer iki rütbe atlatılarak albaylığa terfi ettirildi.

    ağustos 1944 ten itibaren führer koruma tugayı nın komutanlığını yaptı. 15 kasım 1944 e kadar rastenburg'da, daha sonra ocak 1945'e kadar ardenler taarruzu'nda görev aldı. 30 ocak 1945'te tuggeneralliğe terfi ettirildi. panzer tümenine genişletilen führer muhafız birliği'nin komutanı oldu.

    1945'te tumgeneralliğe terfi ettirildi . mart 1945'te silezya'ya taşındı. sonunda amerikan askerleri tarafından ele geçirildi ve 1947 yılına kadar savaş esiri olarak kaldı. 1947'de serbest bırakıldı.

    savastan sonra

    1950 yılında aairi sag goruslu sosyalist reich partisini kurmuştur. aşağı saksonya'da 360.000 oy topladı ve mecliste 16 sandalye kazandı. bremen eyalet parlamentosunda sekiz sandalye kazandı. 1952 yılında partisi yasaklandı ve kapatıldı.

    ılerleyen yillarda mısır devlet başkanı cemal abdülnasır in askeri danışmanı olarak görev yaptı. arap ülkelerine silah satan diğer naziler ile çalıştı.

    50 li yillarin ortalarinda suriye de ve kuzey afrika da ( cezayir ) silah tuccarligi ve danismanlik benzeri isler yapti.

    80 lerin basinda almanya ya döndü. 1983'te alman özgürlük hareketi'nin kurucusu oldu. 1991'den 1994'e kadar ırkçılığı ve yahudilere olan nefreti körükleyen makaleler yazdı . 1991 den 1993 e kadar holokost u inkar eden remer-depesche yi yazdı. bu gerekçeyle ekim 1992 de 22 ay hapis cezasına çarptırıldı. yargılanmasını ve konuşma özgürlüğünün ihlal edildiği iddiaları üzerine yaptığı şikayeti oybirliğiyle insan hakları avrupa komisyonu tarafından reddedildi. bunun üzerine çok kez temyize başvurdu. 1993 te federal mahkeme tarafından hapis cezası onaylandı. şubat 1994 te, holokost hakkında yaptığı tartışmalı açıklamalar yüzünden hapse girmemek için ispanya ya kaçtı.

    ispanya yüksek mahkemesi ispanyol yasalarına göre kendisinin herhangi bir suç işlemediğini soyleyerek remer in alman hükümeti tarafından yapılan temyizin aleyhine karar vermiştir. otto ernst remer ölene dek almanyada aranan bir suçlu olarak kaldı.

    gross deutschland tumeninden eski bir subay kendisi hakkinda söyle soyluyordu ; "remer in 20 temmuz da yaptiginin dogru yada yanlis oldugu hakkinda bir yargilama olmayacak. ancak kararinin sonuclari o kadar berbatti ki ! biz eski askerlere kader yasamin sonuna dek sessiz ve sakince saklayacagimiz bir yuk verebilir. biz eski yoldaslari olarak o olayda ki tutumundan dolayi ona karsi hic bir kotu his duymuyoruz."

    otto ernst remer 4 ekim 1997 de ispanya nin guneyindeki marbella sehrinde hayatini kaybetti. oldugunde 85 yasindaydi.

    remer bir nazi subayi olarak ; 1. ve 2. sinif demir haç , altın alman haçi ve demir sovalye haçiyla odullendirilmistir.

    bonus ; suikast girisiminden sonra remer in askerlerine yaptigi konusma
hesabın var mı? giriş yap