3 entry daha
  • güzel ayrılık, insanın kendisine, karşısındaki kişiye ve yaşadıkları ilişkiye saygı duyduğu takdirde gerçekleşmesi mümkün bir ayrılık türüdür. sevgi bitse de anılarına sahip çıkan duyarlı insanlar, ilişkinin sonunda da farklı bir düzlemde iletişimi sürdürerek, birbirleriyle dayanışma içinde ayrılabilirler. zorla güzellik olmadığı gibi, zorla çirkinlik de yapılmamalıdır. güzel bir ilişkinin sonu da güzel bitebilir.

    elbette ki güzel ayrılıkların sonunda da acı çekilir, zira varolan hoş şeyler birden yok olmuştur ve bu bir boşluk duygusu yaratır. ama her yara zamanla kabuk tutup kuruyarak düşecektir. çirkin ayrılıklarda açılan yara sayısı birden fazladır ve yaralar pislik yüzünden iltahap kaparlar. yalnızca yeni gelen boşluk duygusuyla değil, parçalanan onurla, didiklenmiş egoyla, kullanılmış olma hissiyle de başa çıkmaya çalışan kişi gereğinden fazla yıpranır. sadece "artık sevilmiyor olmakla" değil, "hiç sevilmemiş, hiç saygı duyulmamış ve enayi yerine konmuş" olmakla başetmek, kişinin tüm sosyal özgüvenini sarsar ve tamiri uzun sürer. sonucunda da gelecekte gülümseyerek hatırlanan güzel bir dönemin kahramanı olması gereken kişi, hatırlandığında bile akıldan hemen uzaklaştırılması istenen, kibirli, hazımsız ve olgunlaşmamış biri olarak anılacaktır.

    nihayet yaşanan her ilişki birgün bitebilir. ve biten her ilişki insana pek çok şey katar. kendisine ve yaşamına saygı duyan insanlar, hem kendi içsel gelişimlerine, hem de başkalarının yaşamlarına duydukları özen gereği, ayrılığı da mümkün olduğunca insanca yaşama gereği hissederler. bir otobüs yolculuğunda yanınızda oturan kişiye bile yolculuk bitiminde iyi dileklerinizi sunarsınız. neden hayatınızın bir döneminde sizi paylaşmış biriyle güzel bir vedalaşma yaşamayasınız ki?

    "mektupları sen al, çocukları ben yırtarım" tadında ayrılıkları bırakmanın vakti çoktan geldi geçti. yaşanmışlığa dair tüm somut delilleri yok edebilirsiniz. o insana lanetler savurup onu hor görebilirsiniz. evini başına yıkıp, canına bile kastedebilirsiniz. olabilecek en aşırı biçimde çirkinleşebilirsiniz ve yine de yaptığınız bunca şeyin tek bir zararı vardır -ki o sadece birbirinize bir daha asla gülümseyerek bakamayacağınızdır... bunun dışında her kaybın yerine yenisi gelir, ama o gülüş, insanlığınızdır.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap