9 entry daha
  • yönetmenlik koltuğunda pedro almodóvar'ın yer aldığı 2019 yapımı film.

    film, dünya prömiyerini bu sene gerçekleştirilen 72. cannes film festivali'nde yapmıştır.

    pedro almodóvar'ın kendi yaşamından esinlenerek senaryosunu yazdığı ve antonio banderas'ın almodóvar'ı canlandırdığı ''dolor y gloria'', şaşaalı günleri geride kalmış çok ünlü bir yönetmenin 1960'lardan günümüze yaşam öyküsünü çok duygusal ve çok kişisel bir bakış açısıyla anlatıyor.

    banderas'ın almodovar'ı oynadığı film, cannes'da hem eleştirmenlerin hem izleyicilerin olağanüstü ilgisi ve övgüsüyle karşılandı. yalnızca başrolündeki antonio banderas'a ''en iyi erkek oyuncu'' ödülünü kazandıran performanslarıyla değil, canlı renklerin öne çıktığı görüntü yönetimi, aile bağlarının anlamı ve aşkın derinliğini işleyen sıcacık hikâyesiyle de gönüllerin altın palmiye'sini kazandı. filmin oyuncu kadrosunda ayrıca penélope cruz, cecilia roth ve leonardo sbaraglia da yer alıyor.

    filmin afişi

    edit: filmi nihayet bugün izleme imkanı buldum. yönetmenin otobiyografik ögeler taşıyan filmi, ilk dakikasından itibaren hikayesi ile seyirciyi içine çekmeyi başarıyor ve bir insanın hayatında yaşayabileceği tecrübelerin en temel nitelikte olanlarına değinerek damakta güzel bir tat bırakıyor. yönetmenin çocukluk ve olgunluk dönemlerinin filmin içinde ahenkli bir şekilde iki koldan ilerlemesi de şimdiki zamanda oluşan acı, hüzün, sevinç gibi birbirinden farklı duyguların geçmiş yaşantıda nasıl oluştuğunu gösteriyordu. filmin her karesinde muhteşem bir uyumla ve canlılıkla yer alan birbirinden farklı renk paleti de film özelinde göze en hitap eden noktaydı. müzik kullanımının da başarılı bir şekilde kullanımının yanı sıra banderas'ın oyunculuğu alkış hak eden en önemli faktördü. hikayenin büyük çoğunluğunda zamanın nasıl geçtiği pek dikkat çekmezken ufak birkaç noktada oldukça ağırlaşan tempo biraz olsun filmden kopmaya neden olabiliyor. açıkçası filmden beklentim biraz fazla olduğundan olsa gerek beklediğim o vurucu etkiyi bulamadım fakat yine de ortalamanın üstünde bir iş olduğu kesin.

    filme puanım: 7,5
124 entry daha
hesabın var mı? giriş yap