9 entry daha
  • daha önce iki defa yaptırıp çok mutlu olduğum ilaç. ilk yaptırmamla ikincisi arasında 8 ay vardı. yine sekiz ay geçti, geçen hafta kan verdim yeniden almak için. iki farklı dahiliyeciye gittim ikisi de yazmadı. hemogram 12, ferritin 11 iken devlet bu ilacı karşılamazmış. ferritinin 10 olması gerekmiş. yani hemogramımı yıllardır uğraştıktan sonra 12 seviyesine çıkardım çok şükür. ferinject ile 13 ü görüyor lakin o ferritini normal düzeyde tutamıyorum. son dahiliyeci diyetisyene gönderdi. onlar da tüm öykümü dinledikten sonra sen biliyorsun zaten nelerin yeneceğini dediler. biliyordum ama ne zamandır dikkat etmediğim şeyler vardı: kahvaltıda açık çay veya sıfır çay, protein yerken yoğurt ve ayran yememek, haftada bir en az sakatat yemek gibi. kaldı ki yemekte kola vb şeyler zaten tüketmem, yemeğin üstüne de kahveydi çaydı içmem, beklerim.

    şimdi bir iki ay daha beslenme takviyesiyle demirimi sabitlemeye çalışıcam. kasım gibi yaptırırım ferinjectimi. senede bir kere sonra bir buçuk senede bir derken toparlarız napalım.

    kilo aldık diyenlere de şöyle seslenmek istiyorum: demir düşüklüğünde kullanılan ilaçlar kabızlık yapıp asabiyet verdiği için ferinject uygulaması kolay yan etkisi kabızlık olmayan bir ilaç. ilk seferinde bana iştah yapmadı ama ikincide yaptı. yine de 3 kilo ile durdurdum kendimi. ve evet aslında o yediklerimle 15 kilo alırdım ama yıllarca ilaç kullanırken de almadım ben. yine de demir eksikliğinin verdiği güçsüzlük, takatsizlik, nefes çarpıntıları, tam uyumak üzereyken gelen bacak huzursuzlukları gibi şeyleri çekmektense biraz kilo iyidir. unutmayın, hareket şart! daha iyi hareket etmek için demire ihtiyacım da şart!
48 entry daha
hesabın var mı? giriş yap