945 entry daha
  • öncelikle mekanın sahibi ile ilgili daha detaylı bilgi almak isteyenler şu klavuza bir göz atabilirler.

    (bkz: #92930773)

    gelelim kliple ilgili bazı hoş anektodlara;

    * klibin ilk bölümünde sözlerle uyumlu olarak kadınlar, arabalar mevcut çekim ise aşağıdan yapılmış. yönetmen boktan müzik eşliğinde bir nevi norm ender'in dolce'sini izletmekte. ancak ikinci bölüm ve gerçek rap ile birlikte kamera açısı yukarı çıkmış, seyirci yani gerçek rap dinleyicisini ilahlaştırılmış, artık kadınlara arabalara da ihtiyaç yok. ender'in etrafında yalnızca rap dinleyicileri var

    * corvette'in plakası kng (king, kral) ikinci bölüme hemen geçerken spin drift yapmakta... başka bir deyişle kral dönüyor.

    * klipte araçta norm ender'in yanında oturan kasap tiplemesi ezhel'in kafanda kur şarkısında diss attığı nusret'i temsil ediyor.

    * klibin başında görünen tablo sanat dili olarak meşhur kaplumbağa terbiyecisi'ni anımsatmakta... rapper terbiyecisi için hoş bir benzetme olmuş

    * norm ender için bugüne kadar tarzından ötürü "türk eminem" yakıştırması çok yapılmıştır. klipte ara ara çıkan alttan çekim uçuşan kostüm eminem'in slim shady, without me kliplerinde kullandığı kostümü andırmaktadır. ayrıca eminem'in tıpkı benzer şekilde trapçi lil pump'ı madara etmesi de senaryoya oturmaktadır. bu hali ile norm ender eminem ekolüne benzetilebilir, kostüm seçimi de bundan rahatsız olmadığının göstergesi

    * şarkıdaki geçen entry'de belirtmeyi atladığım bazı detaylara gelirsek, birinci kısmın sonundaki "cant resist (dayanamamak)" ifadesi ile birlikte ender'in de saçma sapan trap yapmaya dayanamayıp kendi tarzına geçmesi hoş bir detay olmuştur.

    * ezhel'in küvet isimli parçası son derece cinsellik temalı ve hard bir parçadır. küvette yatarak sevişilir. ender bizde küvet yok duşakabin diyerek ezhel'i ayakta becerdiğini ima etmiştir.

    * sosis salam mevzusu ezhel'in şehrimin tadı isimli parçasında bir marketten sosis ve salam çaldığını itiraf etmesine göndermedir. ayrıca seçim döneminde norm ender ezhel ve fanlarını ekrem imamoğlu'na yapılan haksızlık karşısında pasif kalmakla, tatlı su anarşistliği yapmakla suçlarken "size sosis mi salam mı soksam" şeklinde bir gönderme daha yapmıştır.

    daha dikkatimi çeken olursa editlerim...
2518 entry daha
hesabın var mı? giriş yap