33 entry daha
  • çok heyecan yapmış fanlarında ama keyifbozan adam olmak istemesem de bazı bariz gerçekleri hatırlatmam lazım.

    birincisi yazarı kurtzman. yani discovery, mummy ve abrams'ın star trek'ini yazmış ve istisnasız hepsini batırmış adam. bu adamdam iyi bir şey çıkma ihtimali oldukça ama oldukça düşük.

    ikincisi, fragmandaki görmeyi sevdiğiniz şeyleri bir kenara bırakıp diğer sahnelere biraz daha dikkat edin derim. lazer ateşlemeler, patlamalar, tekmeler, yumruklar.. eski star trek değil bu, yeni film serisi ve discovery ayarında gideceklerine dair ağır ipuçları var.

    üçüncüsü, şimdi de sevdiğiniz şeyleri tekrar bir düşünün derim. daha önceki bütün yeni star trek rebootlarında zaten kullanılan bir yöntem bu.. eskiden kalan ne varsa toplayıp bu sayede izleyicide bir nostalji yaratarak halihazırda bir izleyici kitlesiyle başlamak için uygulanan basit bir hile. data'yı, riker'ı görmek (ki görmedik galiba onu ama oynayacakmış dizide) güzel olabilir ama diziyi yapanların, nostaljiyi paraya çevirmekten başka bir hedefleri olmayabilir. bu konuda suç dosyaları oldukça kabarık.

    son olarak da bütün bu dediklerime rağmen tersi de çıkabilir. gayet iyi bir dizi de yapmış olabilirler. umarım söylediğim her şeyde yanılırım. sadece önerim, beklentinizi çok yüksek tutmamanız ve biraz olsun temkinli yaklaşmanız. generations ayarında, ağır tempolu bir dizi yapmayacakları neredeyse kesin ama discovery gibi bir felaket de çıkmaması umuduyla diye bitirelim.
303 entry daha
hesabın var mı? giriş yap