7 entry daha
  • içinden tuna nehri* geçen şehirlerden birisi. old city denilen tamamen tarihi binalardan oluşan muhitte, bir köşebaşında gizlice fotoğraf çeken tekinsiz
    adam, meydandaki bir banka kankanız modunda arkadan yaslanmış adam ve şehrin sembolü haline gelmiş yarı açık bir kanalizasyon kapağından çıkmış kasklı sevimli amca gibi hoş ve komik heykeller vardır. ulusal tiyatro binası da bu muhitle tuna nehri arasında biryerdedir ve görülmeye değer bir mimari yapıdır. şehirdeki diğer görülesi yerler, tabi ki tuna nehri, nehrin kenarına kurulmuş olan şato, ve st.michael's kulesi'dir. old city, gündüzleri fotoğraf çeken japon turistlerle dolu olsa da, geceleri kumkapı/laleli arası bir kıvama gelir. kolunuza asılan kadınlar sizi zorla gece klüplerine çekmeye çalışırlar.

    aslında oldukça küçük bir şehirdir. prag'ta da bulunan ingiliz menşeili tesco süpermarketlerden sadece bir tane vardır ve şehrin içinde bu tip büyük başka bir alışveriş mekanı da yoktur. sadece havaalanına giderken outlet magazalar mevcuttur.

    şehirde sanırım üç-dört adet üniversite var ve gündüz saatlerinde sokaklarda 18-25 yaş arası nüfus çoğunlukta oluyor.

    tabi bir de, genetik havuz yerine genetik filtre'den bahsettiren bir şehirdir burası. mendel zar tutuyor ulan!
284 entry daha
hesabın var mı? giriş yap