• insani sarip sarmalayan 2005 yapimi nefis bir belgesel. yaklasik 10 yil once new york'ta baslatilan bir program cercevesinde devlet okullarindaki ilkokul besinci siniflara salon danslari ogretilmeye baslanmis. bu ucretsiz programa bugun 12 bin ogrenci devam ediyormus. iki ay boyunca yogun dans dersleri alan besinci sinif ogrencileri arasinda yarisma duzenleniyor ve her yil bir okul profesyonel danscilarin hakemligini yaptigi bu yarismada buyuk odulu kazanmak icin varini yogunu ortaya koyuyor.

    kah gulduren kah aglatan ama arkasinda hep bir sicaklik birakan bir belgesel bu. cocuklarin sirf merengue, foxtrot, rumba, tango ve swing degil de birbirlerini, rekabeti, aslinda daha cok kendilerini tanimalarina adim adim sahit olmak pek hos. yonetmen marilyn agrelo ile senarist amy sewell merkezdeki uc okul arasindaki sinif farkliliklarini abarttiklari gerekcesiyle elestirilmisler ama bence tam da gerekli olani yapmislar. zengin tribeca'daki cocuklarin hayata bakislari, konusma tarzlari hatta mimikleri bile washington heights'takilerden cok farkli. nufusun cogunu dominiklilerin olusturdugu heights'taki daha on yasindaki bir kizin hayali uyusturucu saticisi olmayan biriyle evlenmek mesela. hayal ya. daha on yasinda.

    --- spoiler ---

    indigo ekibinden kivircik ufak bi sey var orada kendisine dikkat ediniz. mincirmak ne kelime insanin yiyesi geliyor serefsizi, bu kadar mi seker olunur ulen.

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap