6 entry daha
  • üst edit: "eşin avukat olmasıyla ne ilgisi var?" diye sorular geldi. alakayı alt editte açıkladım. ama metni iyi okuyun önce.
    ...
    boşanma ihtimalinde başına gelebilecekleri önceden göze almayı gerektirir. tabi asla genelleme söz konusu değil ama yakın bir arkadaşımın, yakın zamanda başına gelenleri hatırlattı: arkadaşım orta ölçekli iş sahibi, müşfik aile babası diye tanımlanabilecek biridir. haftanın altı, bazen yedi günü sırf ailesinin refahı için çalışır. boş vakitlerinin tamamını da ailesine ayırır. evlendikten sonra senede iki kez birer saat zor görüşür olmuştuk. o derece yani. iki de çocukları oldu.

    arkadaşımın, eşi ve çocukları için her fedakarlığı yaptığına şahidim. iyi bir muhitte büyük bir ev, evde hizmetçi, yazlık, güzel arabalar, cebinde kredi kartı... ayrıca güneyde her sene tatil. hepsi kadının emrinde idi. ha, bir de ilk hamile kaldıktan sonra (yeni evliyken hamile kaldı) hiç çalışmadı bu kadın. eve hiç maddi katkısı yoktu, çocuklara da hizmetçi baktı hep. o gezdi, tozdu, kocasının parasını ezdi. gelelim boşanmaya...

    avukat olan bu kadın, eşini aldattığı halde; ne yaptı yaptı, yıldırarak, bıktırarak arkadaşımın malına ortak olup boşandı. cürmü meşhut imkanı bile varken, arkadaşım olayın üstünü örttü. sırf çocukları ileride büyüyünce annelerinin hareketinden dolayı üzülmesinler diye. resmiyette şiddetli geçimsizlik diye boşandılar. ama sonradan bu aldatma işini bir çok kişiyle daha yaptığı ortaya çıkınca, "iyi ki olay uzamamış" dedim. yüzsüz kadın, tabi çocukları da babaya bıraktı.

    kadın çocukları çok nadir gelip görüyor. kendi hafta sonu görüşme zamanında almıyor. böylece arkadaşımın dinlenmeye bile vakti kalmıyor. hatta kadın bu durumu çok feci kullanıyor. çocukları görme bahanesiyle hafta içi eve geliyor, bakıcının yaptığı yemekten yiyor, bakıcıya bavul içinde getirdiği kendi çamaşırlarını yıkatıyor. bir de bakamadığı köpeğini bırakıp musallat etmiş. en son bakıcıya "haftada iki- üç kez benim evime gelip, temizlik, yemek yapacaksın" deyince, bizimki de bu duruma gak guk edince, bakıcı bırakıp kaçtı tabi. şimdi çocuklara her şeye katlanır bir bakıcı arıyor.
    ...
    alt edit: kadın meslek icabı boşanma işlerinde tecrübeli tabi. ayrıca bizimki büyük hata yaptı, suç üstü işlemi yapmadı. konuşarak (medenice) hallederim sandı. tabi sonra da elinde ciddi bir kanıt kalmadı. artık bir çatı altında yaşamak şansları yoktu. kadın da bir an evvel boşanmak için; müşterek edinilmemiş, bizimkinin eskiden sahibi olduğu malların bir kısmını istedi. bizimki önce kabul etmedi tabi. kadın bu sefer de iş icabı tanıdığı mafyot tiplerle tehdide başladı. sonunda yıldırdı. mesleki bağlantı bu.
32 entry daha
hesabın var mı? giriş yap