3 entry daha
  • yeni birsey olmayan ama yeni olarak goza sokulmaya, moda yapilmaya calisilan, kokune kadar konficyus, budizm, aminizm barindiran ve de yabancilarin bi turlu anlam veremedikleri japon anlayislarindan bir tanesidir. wabi sabi nin en guzel orneklerinden bir tanesine hanami verilmektedir.
    japonlar hanami ile birlikte hem baharin gelisindeki coskuyu, kipir kipirligi hissederler, hem de yapraklarin dokulmeye baslamasiyla bir huznu. yani ayni ortam icerisinde hem coskuyu hem huznu* hem yalnizligi* hem birlikte eglenmeyi yasarlar.ahan da buna da wabi sabi derler. celiskilerin zitliklarin belirli bir duzen ve sistem icersinden yasanmasidir belki bu wabi sabi..

    ama anlamadim gitti, kardesim ne ugrasiyon, yoruyon kendini wabiymis sabiymis, kurmussun masani, sofrani agac altina, etrafinda hatunlar, gencler, eglence, girgir. ne gerek var simdi bu wabi sabi triplerine...
    eglen, cos, nasil olsa seneye bi daha acmayacak mi bu yapraklar ve yine dokulmeyecek mi? doga koymus kurallarini zaten. sen ne dusunuyosun.
    yok ama oyle olmuyor. bak yine geldi hanami zamani. yine baslayacak wabi sabi muabbeti..

    konuyla gobekten ilgili olarak (bkz: mujun)
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap