4 entry daha
  • kagit ustunde new york'u olusturan bes borough'dan biri diye anilir ki bu new york'un en yasal yalanlarindan biridir. gercek hayatta staten island new york'un hicbir seyini olusturmaz. kim ki queens, the bronx, brooklyn ya da manhattan'dan birini gormemistir tam anlamiyla new york'u gormustur diyemeyiz. ama kim ki staten island'i gormemistir hicbir sey kacirmaz. zaten brooklyn'den new jersey'e kestirmeden gitmek isteyen transit yolcular, ucretsiz staten island ferry araciligiyla ozgurluk anitini yakindan gormek isteyen belesci turistler ve verrazano koprusu'ne yanlislikla girip adadan cikabilmek icin para odemek zorunda kalan kopru magdurlari disinda pek gidip geleni olmaz.

    new york'tan cok ic amerika'ya benzer. renksiz yasamlariyla orta sinif amerikalilar var, onlarin, nefret ettikleri zencilere oykunen wigger(wanna be nigger) ve guido cocuklari var bir de hepsinin toplandigi staten island mall... manhattan, brooklyn ve new jersey'in kesistigi korfezde atlantik'e bakan bir adanin bu izolasyonu nasil basardigi muammadir. bence bu ada kendisini en buyuk niyorkizeysin araci gordugum metro'dan koruyarak basarmistir. new york metro'sunun hicbir hatti bu adaya gitmez. metro, new york'un her parcasini digerine benzeten, zenciyi, cinliyi, karayipliyi, homeless'i, hintliyi ve meksikaliyi sehre yayan biricik toplu kimlik tasima aracidir.
    adanin kuzeyinde kismen de olsa bi newyorklasma egilimi varsa da adanin orta ve guney kisimlarinda new york'un baska hicbir yerinde goremeyeceginiz yogunlukta cumhuriyetci beyaz nufusu yasar. zaten dogu bati istikametinde adanin bu iki nufus blogunun ortasindan gecen i 278(staten island expressway)'e bir kisim ahalinin mason-dixon line demesi de bu sebepten.
    bruklin'den "burda zenciler var" diye staten island'a tasinmis beyaz cumhuriyetci amerikalilar buradan da "burda ruslar var" diye new jersey'e tasiniyorlar son yillarda. insanin renk takintisi olmaya gorsun sut beyaz rusu bile zenci gibi goruyor. hastalik iste ne diyim...
    gerci dogrudur ruslar bruklin'in guneylerinde* * yer kalmayinca staten island'in guneyine sarkmaya basladi son yillarda ama rus iste ne yaparsin, ille de sicak denizlere inme hevesi, ille de guneyler takintisi... biz alisigiz da redneck yadirgiyor tabii, south jersey'e cekiliyor...
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap