2242 entry daha
  • türkiyeli bir edebiyatçı değil, türk edebiyatının türk bir yazarıdır. türkiyeli diye bir terim yoktur, türkiye’de yaşayan herkes türk vatandaşıdır, türk’tür. türkçe yapılan edebiyat da (bkz: türk edebiyatı)dır. böyle biline!

    bal gibi de edebiyatçıdır. hayatında cin ali serisinden sonra kitap okumamışlar, bugünün kafasızlığıyla yarının büyük edebiyatçıları arasında anılacak kişiye “edebiyatçı değildir” diyemez. üç kere ağzınızı, dört kere de gözünüzü çalkalamanız gerekmektedir.

    aldığı nobel bizim gururumuzdur, ama ödülden bağımsız, türk edebiyatının sıradanlığını, ağızdan anlatan hikayeciliğini, metinlerarası kavramıyla, felsefeyle, modern ve postmodern tarzla en iyi buluşturabilen yazardır. bugüne kadar yusuf atılganların, tanpınarların, atilla ilhanların açtığı yolda (bazı yarım bıraktığı yerlerde) gayet güzel ilerlemektedir. yolu açık, uğurlar onun edebiyatının olsun.

    ekleme: bizatihi yüzüne söylemişliğim de vardır, politik görüşünden zerre hazzetmem, tarihçiliğe soyunarak sayı vermesini de takdir etmem; ama türk edebiyatçısıdır.

    tarihe not: (bkz: #93375460) kendini eleştirelenler daha türkçedeki “de/da” ekini ayrı yazmayı bilmeyenlerdir. silinirse filan, eleştiren kişi “kardeşide elif şafaktır” yazmıştır. şimdi, sana göre sâhiden de edebiyatçı değil mi orhan pamuk? vay dağlar başıma, vay ovalar yüreğime!
884 entry daha
hesabın var mı? giriş yap