347 entry daha
  • karşılaşmaları planlayamazsınız. planlasanız da çoğu zaman beklediğiniz gibi gitmez. zaten beklediğiniz gibi giderse bu karşılaşma değildir. bir planı uygulamak ya da bir tiyatroyu sahnelemek gibi bir şeydir herhalde.
    kendimi bildim bileli ne olduğunu bilmediğim bir huzursuzluk vardır içimde. ama onla yaşamayı iyi bilirim. çoğu zaman sessiz, saklanmıştır. bazen sözüm geçmez ona, çıkar ortaya dağıtır etrafı. ama genelde kazanan ben olurum. bazen bu huzursuzluk uzun bir süre kaybolur. kaçar birisinden, bir şeylerden. neyden korktuğunu anlarsam şanslıyımdır. fakat onu kaçıran şeyi her zaman hayatımda tutamam. tuttuğum zamanlar da oldu ama bir şekilde kalıcı olamadı işte, bazen onu neyi kaçırdığını dahi bulamam, adlandıramam.
    arar dururum.
    huzursuzluğuma sözümün geçmediği zamanlardı, onu bir yazıda gördüm. güldüren bir yazıydı ardından üst üste bir kaç yazısını daha okudum. yok sadece güldürmek değil bu, karşımda hissseden birisi vardı. hisseden insanlara karşı hep bir zaafım olmuştur. hisseden insanlar birbirini de hisseder çünkü. nereden geldiği belli olmayan bir istekle ona doğru yürümeye başladım. tamamen kendi isteğimle, yolda bazen durup düşünerek bazen hiç tökezlemeden ona yürüdüm. zaten yolunu çoğunlukla kaybetmiş bir insanın kendine bir yol bulup yürümesi bile başlı başına heyecan vericidir, yolun nereye çıktığının ya da bir varışı olup olmadığının önemi yoktur. ama bu yol bir yere çıkıyordu, nasıl oluyor bilmiyorum ama bu yol aradığım kişinin kalbine yakın bir yerlere çıkıyordu. yani o yolu kalbine kapatmamıştı bir şekilde, kollarını açmış bekliyordu. ya da ben öyle olmasını istiyordum, bilmiyorum.
    karşılaşmaları planlayamazsınız ama bazen karşılaşmalar aslında zaten yaşanmışçasına tanıdık ve gerçekçidir. zamanın çizgisel akışına inanışımıza inat biz zaten karşılaşmış, bir yerlerde çoktan gülüşmüşüzdür karşılıklı ve de belki bundan her şey çok tanıdıktır. bir anda berraklaşmıştır zihnin, huzursuzluk da sessizce köşesine çekilmiştir ama bunu yapanın bir karşılaşma sonrası seni elinden tutup götüren bir yabancı olmasına biraz içerlenirsin. hatta korkarsın, onla gelen onla gidebilir çünkü. ve kaybetmekten çok vazgeçmeyi sevdiğin için gerisin geri yoldan dönersin, gülüşmeler bir yerde halen yaşanır, zaten yaşanmış, defalarca daha yaşanacaktır.
233 entry daha
hesabın var mı? giriş yap