124 entry daha
  • aldıktan sonra burada çöp entrilerini görüp kızmıştım ve kendimi doğru bir karar verdiğime inandırmmak istemiştim ama 4 aylık (aslında 3 şimdi anlatacağım üzere) kullanımdan sonra almayı düşünüp, araştırıp burayı okuyan varsa ben en azından üzerime düşeni yapıp uyarmıştım demek için bu entriyi yazmaya karar verdim.

    şimdi cihazın başına gelen bir takım şeylere gelmeden önce, günlük kullanımda canımı sıkan hususları aktarayım.

    çok beğenilen ekranının üzerinde bir koruyucu folyo ile geliyor, bu folyo dokunmayla bile çizilebilen bir malzemeden yapılmış 2 haftanın sonunda berbat haldeydi. fakat galaxy fold hikayesindeki gibi kaldırmanın ekrana zarar verip vermeyeceğini bilmediğim için kaldırmadım kullanımım süresince çünkü gerçekten zorlamak gerekiyor bir iki denedim olmadı saldım. ama kötü bir görüntü oluyor zira edge kısımlarında şiret varmış gibi duruyor. neyse estetiği sallayabiliriz çok dert değil diyelim.

    parmak izi sensörü güneşte görünüyor. yani ekranda böyle 4 adet ince şerit görüyorsunuz. evet bin euro'ya aldığınız bir cihazda, teknoloji devinin en üst segment telefonunda bunu normal karşılamanız bekleniyor.

    geniş açılı kamera. o kadar distort ediyor ki görünütüy ucube bir şeye dönüşüyor, çektiğiniz fotoğrafı kullanma imkanınız yok, gerçek dışı bir bükülme, hele ki hasbelkader insan varsa kadrajda uzaylı kafaları falan. bir önceki telefonum lg g6 idi ve kamerasından çok şikayetçi olmama rağmen bunun geniş açılı kamerasından çok çok daha iyiydi.

    pil ömrü ve ısınma. bu konuda da beni baya yordu telefon uzun uzun anlatmayacağım.

    ki bunlar kendisi hakkında hatırladıklarım. çünkü kendisinden tam 36 gündür ayrıydım. telefon otururken diz hizasından düştü ve ekran kırıldı. buraya kadar her şey normal, talihsizlik. yaptırılır, kendi hatamız neticede. şunu belirtmek isterim telefonda spigen'in zırh kılıflarından vardı en kalınından ona rağmen başardı kırılmayı ama dediğim gibi şanssızlık dikkatli olmak lazımdı.

    götürdüm verdim orijinal servisine. 1.300 tl (235 dolar) fiyat çıkardılar, ekran ve batarya değişecekmiş. batarya ne alaka anlamamıştım ama gerekliyse değişsin dedim. 2-3 gün tamir süresi var dediler. 1 haftanın sonunda cihazınız hazır diye mesaj geldi. gittim servise. cihazınızı teste sokmamıştık, biraz bekleteceğiz dediler. bir saatlik beklemenin sonunda cihazınızda başka bir arıza çıktı, onarımı tamamlanınca bildireceğiz dediler. hadi dedim eyvallah, bu kez arka kameranın değişmesi gerekiyor dediler ve toplam tamirat bedeli için 2.035 tl (366 dolar) istediler. çarem olmadığı için okey dedim. ve 3 hafta boyunca "üretici firmadan bilgi beklendiği" açıklamasıyla bekletip sonunda cihazı hazır ettiler. cihazı almaya gittiğimde değişen ekranda çizikler olduğunu gördüm ama tekrar haftalarca beklemeyi göze alamadığım için bu şekilde teslim alıp hayatıma devam etmeye karar verdim.

    toplamda 28 iş günü ile azami tamir süresinin aşılması nedeniyle cihazı iade edip bedelini almayı düşünüyorum ama muhtelemen cihaz tamiri tamamlanmadan bana tamamlandı diye mesaj attıkları için oradaki süreyi baştan hesaplayacaklar vs. tüketici hakem heyeti, mahkeme vs bunlarla uğraşmak istemediğim ve aşırı soğuduğum için ben bu başlı başına rezalet başlığı olmaya aday olayı yutacağım ama en azından henüz almamış ve değerlendirme aşamasında olan varsa gerek cihazın, gerek satış sonrası servislerin handikaplarını görsün dişini sıkıp üç beş koyup iphone'a yönelsin diye bu entriyi girdim üşenmeyip.

    yani diz hizasından düşen zırh kılıflı bir telefonun ekranı, bataryası, arka kamerası nasıl hasar görüyor arkadaş, bu kadar mı dandik cihazlarınız. size daha bir şey demiyorum;

    sözlerimi;

    tövbe olsun samsung'a

    lanet olsun kvk'ya!

    şeklinde bitiriyorum.
48 entry daha
hesabın var mı? giriş yap