36 entry daha
  • parçaları sunup bütün oluşturma işini izleyiciye bırakan, ancak gizemliliğin ayarını tam olarak tutturamayıp ortaya biraz muğlak bir ürün çıkarmış hollywood yapımı. film bariz bir şekilde görüşünü belli edip, mesajını veriyor. uluslararası gücü elinde tutan dengeleri, ülkeler arası gelir dağılımındaki dengesizliğe dikkat çekiyor, ancak filmi seyretmeye gitmiş bir kişinin ayrtıntılara ve karakterler arasındaki bağlantılara vakıf olmasına yardımcı olmuyor. senaryo ile ilgili takdir ettiğim tek şey, çoğu hollywood yapımında olduğu gibi aşk, meşk, duygusallık katmadan, ağır bir konuyu ağır bir şekilde sunması.
    bireysel oyunculukların kalitesi filmi izlenebilir hale getirmiş kanımca. george clooney'in aldığı en iyi yardımcı erkek ödülünü fazlasıyla hak ettiği, matt damon'un da başarılı bir oyunculuk sergilediği görülüyor.

    --- spoiler ---
    filmin, yaş sınırıyla (12 veya 13, tam hatırlamıyorum) sinema salonlarımızda gösterilmesinin sebebi, george clooney'in lübnan'da işkenceye uğradığı 10 dakikalık sahne olsa gerek. bu sahnede clooney'in iki parmağının tırnakları kerpetenle sökülüyor. ayrıca işkencecinin clooney'i, üstüne bir kova su döküp çıplak elle yumrukladığı sahne ıslatıp ıslatıp dövmek teriminin açıklayıcısı olmuş.
    --- spoiler ---
49 entry daha
hesabın var mı? giriş yap