92 entry daha
  • tüm dünyayı karşısına aldı ama yeterli askeri yoktu.

    şu an yazılan tarihe göre ukraynalılar hitler askerlerini sevgiyle karşılaşmış ama hitler ırkçılık yapmış onlara. bu konuda bilgisi olan mesajımı yeşillendirsin lütfen. mesela neden ukraynalıları ordusuna almadı. bildiğim kadarıyla böyle bir girişimi hiç yok ve başka ırklarla da. halbuki ruslar mesela türki cumhuriyetlerdeki türkleri ordusuna aldı ve savaştırdı hitler ile. (bu paragrafın editi aşağıda)

    abd tank olarak rusya'ya yardım etti. tank üretmesi için kalıplar falan göndermiş veya dökümhaneler göndermiş (dökümhane gerçek). abd savaşta çok önemli rol oynadı yoksa hitler dünyayı ele geçirmişti. hitlerin türkler hakkında olumlu görüşleri var ama dünyayı küçümsediği görüşleri de var. belki hitler dünyayı alsa türkler köle olacaktı ki onlara karşı savaşı kazanır mıydık kazanamaz mıydık soru işareti o erkek yokluğunda hem. bu arada hitler nükleer denizaltı çalışmasını durdur ki devam etmeliydi savaşı kazanması için(belki radyasyondan dolayı askerleri düşündü ki o dönem korunma falan bulunmamış olabilir tam ama benim bildiğim bu teknolojiye olan inancı azaldı. nükleer bomba (bkz: atom bombası) yapamaması da savaşı kaybetmesinde bir etken (belki kimi bilimadamları gizledi bilgisini hitlerden).

    aşağıda atatürk'ün bu savaş ile ilgili yorumu var öncesinde öngörüş olarak. kaynakların siyasi görüşünü bilmiyorum ama bu sözleri daha önce duymuştum. tabi gene atatürk düşmanları yalan diyor. ha atatürk'ün söylemediği hz.ömer'e ait olan ''adalet mülkün temelidir'' sözü iddia edilen yargıda yazar.. ama çoğu şeyi atatürk iyi yapmıştır tabiki. son sözü islamı uygulayın demektir..

    --- spoiler ---

    atatürk’ün 2.dünya savaşı ile ilgili ileri görüşlülüğü
    by mcihandemir 6 yorumlar
    categories: tarih
    atatürk 1932 yılında amerikan generali mac arthur ile yaptığı görüşmede 1940 ‘lı yıllarda patlak verecek bir savaşın öngörüsünde bulunmuş ve ayrıntısıyla savaşta yaşanacak sonuçları da bilmiştir.

    atatürk’ün görüşleri şöyle,

    “versailles antlaşması (versay anlaşması 1.dünya savaşı sonrasında itilaf devletleri tarafından almanlara imzalatılan çok ağır hükümleri olan barış antlaşması) birinci dünya savaşı’nı hazırlayan nedenlerin hicbirini ortadan kaldırmamıştır. tersine olarak dünün rakipleri arasında ucurumu daha fazla derinleştirmiştir. galip devletler yenilenlere barış koşullarını zorla kabul ettirirlerken bu ulkelerin etkin jeopolitik ve ekonomik ozelliklerini asla dikkate almamamışlardır.(bu durum türkiye için de geçerlidir.) yalnız duşmanlık duyguları uzerinde durmuşlardır. boylelikle de bugun içinde yaşadıgımız barış ateşkesten öteye gitmememiştir. bence dün oldugu gibi yarın da avrupa nın kaderi almanya nın tutumuna baglı kalacaktır.(ki hitler’n de savaşçı ve intikamcı tutmlar izlemesi savaşın başlamasına sebep olmuştur.) almanya, ingiltere ve rusya hariç olmak uzere avrupa kıtasını işgal edebilecek bir orduyu kurabilecek ve savaş 1940-1945 yılları arasında başlayacaktır. fransa guclu bir ordu yaratmak icin gerekli olanakları kaybetmiştir(nitekim fransa güçsüz kalan ordusu nedeniyle çok kısa bir süre içerisinde alman işgaline boyun eğmiştir.) ingiltere adalarını savunmak icin fransa ya güvenmemelidir. italya mussolini’nin yönetimi altında kuşkusuz buyuk bir kalkınmaya kavuşmuştur. eger mussolini gelecekteki savasta italya nın mucadele gucunu savaş dışında kullanabilirse barış masasında baş rollerden birini oynayabilir.fakat korkarım ki italya nın bugunku şefi sezar rolunu oynamak hevesinden kendisini kurtaramayacak ve italya nın askeri bir guc yaratmaktan cok uzak oldugunu gosterecektir.. (atatürk’ün söylediği gibi mussolini savaş sonuna kadar pasif bir rol üstlenmiş almanya ile uzlaşmacı bir politika izlemiştir.)

    abd birinci dunya savaşında oldugu gibi kavgada tarafsız kalmayacak almanya bu mucadelede yenik dusecektir.. avrupa devlet adamları başlıca anlaşmazlık konusu olan onemli politik sorunları her ceşit milli egoizmden uzak ve yalnız dunya cıkarlarına uygun çaba ve iyi niyetlerle almazlarsa korkarım ki felaket onlenemeyecektir. cunku avrupa sorunu ingiltere fransa ve almanya arasında anlaşmazlıklar konusu olmaktan çıkmıştır.. avrupa da çıkacak savaşın başlıca galibi ne ingiltere ne fransa ne almanya olacaktır. savaşın gercek galibi sovyetler birligi olacaktır”. (sovyet rusya’nın savaşın galibi olmasını sovyet rusyanın dağılacağı zamana kadar amerika’nın karşısında ikinci bir süper güç olmasından anlıyoruz.nitekim almanların stalingrad’ta durdurulması savaşın müttefiklerin lehne geçmesine sebep olan bir dönüm noktasıdır.)?

    kaynak: http://www.maxihayat.net/…si-hakkindaki-gorusu.html

    yorumlar:m. cihan demir
    --- spoiler ---

    hitler'in yahudilere işkencesini ise tasvip etmiyorum tabiki. kaynağı belli olmayan(''suç samur kürk olsa kimse üstüne almak istemezmiş''. bu arada elbet iyi alman'da vardır.) kaynaklı çeşitli iddialar vardır, aslında gaz odalarının temizleme amaçlı, olduğu, yahudi insan yağından, kemiğinden sabun yapılmadığı ile ilgili hatta sabun üzerinde yazan 3 kelimenin anlamının farklı olduğunu iddia ederler. iki kelime yahudi sabununu doğruluyor ama 3.kelime(sanırım ortadaki kelime) farklı anlam çıkarıyor. iddia edilen sentetik yağdan sabun demekmiş. ve yahudileri filistine falan gönderilmek üzere kamplarda toplanmış ama savaşda bu mümkün olmamış. açlık ise kıtlıktan ama işte burası soru işareti veya burası da... toplama kamplarında o zayıf yahudiler gerçekten içler acısı. erkeklerin memesinden süt gelmiş ki çok açlık döneminde bu olurmuş insanda. yahudilerden gıcık hitler hadi diyelim ama bu eziyet çok insanlık dışı. o sabunun kelimelerini bulunca mesajı editleyeceğim. bir harf ''s'' idi onu hatırlıyorum diğerleri ''a'' ve ''d'' olabilir.

    yahudi siyonistlerin ise bu hitler mağduru yahudileri, israili kurmak için filistin'e gitmek için zorladığındığından da bahsedilir iddia olarak..

    en büyük hatalarından biri hitlerin bu insanlık dışı haraketleridir ve üstelik abd kamuoyunu tepkisini çekmiştir ve abd savaşa katılmıştır. gerçi bence zaten katılacaktı çünkü bir sonraki hedef abd olacaktı. üstelik abd ile avrupa ve özellikle ingiltere ile abd halkı akrabalığını unutmayalım ve din kardeşlikleri..

    peki hitler neden yahudilerden gıcık aldı kısaca değinelim ki önemli olarak belirteyim bu yaptığı işkenceleri açıklamaz, mazaret değildir. hele ''hitler alman tıpçıların'' yaptığı deneyler çok çok kötü. bir çocuk yahudinin canlı canlı karnı yarılmış, böbreği sökülmüştür iddia edilen ve bu kişi abd'de anlatmıştır olayı.

    birinci dünya savaşında zengin yahudiler ve zengin silah yahudi fabrikaları cepheye, cephane ve silah göndermemişlerdir. para istemişlerdir ama savaç ilerlemiş ve almanya'da para yoktur. cepheye cephane gitmez böyle olunca ve alman askerleri ölür. bu bir iddia.. sonuçta evet siyonist yahudiler çok teşkilatçıdır, pek çok üst yerlerde bulunurlar. mason'luğu kullandıkları söylenir ki abd en çok kullanıyor olabilir ve pek çok başka sistemleri olabilir gizli istihbarat teşkilatlarının (evet zaten her teşkilatta, kurumda yabancı istihbaratlar olabilir). ama zaten zengin yahudiler kaçmıştı abd'ye, olan maalesef fakir yahudilere oldu ki zenginlere de insanlık dışı muameleye karşıyız. zalimliğe allah'da ben de karşıyım. allah vaatte bulunduğu(müminler en üstündür, üstün gelecek olanlar onlardır, bir aşağıda ayeti verdim..) yahudi(israiloğulları) ve herkese zalim falan olmayın der. uzun oldu yahudi kısımı ama anlatmak istedim.

    --- spoiler ---

    kuran al-i imran suresi 139.ayet, yaşar nuri öztürk meali : '' gevşemeyin, tasalanmayın. eğer inanıyorsanız üstün olan sizsiniz.''
    --- spoiler ---

    hitler abd'yi hesaba katmadı. bir de hep büyüklük takıntısı vardı. en büyük tank, en büyük top gibi ama bu tutmadı. halbuki ruslar daha küçük ve üretimi daha kolay t-34 tankı ile çok üstün oldu. iddia edilen 86 bin üretildi ve savaşın en çok üretilen tankı. halbuki tiger 1 ve diğer tanklar çok karmaşık teknolojiye sahipti, çok detay vardı ve üretim az oldu. üstelik tiger tankın zayıf yönü savaşın kaybedilmesinde çok etkili oldu. arka havalandırma deliğinden atılan rus molotof kokteyli bu tankları cayır cayır yakıyordu. savaşta çok hitler tankı bu yolla imha edildi.

    hitlerin diğer hatası geri çekilelim diyen rus cephesi kendi komutanlarını dinlemeyip, yumuşak koltuğundan, yumuşak yatağından ordaki şartlarda kimi dellenen alman askerlerini halinden anlamaması oldu ve geri çekilmemesi. çoğu alman donarak öldü veya esir düştü. hitler ordusu rusya moskova'ya giderken ukrayna'ya ayrıldı. amaç gıda, buğday falan stoğunu ele geçirip rusya'yı zor durumda bırakmaktı, stalin'i. tutmadı, hem de dediğim gibi stalin'den nefret eden ukrayna'lıları ve başka halkları karşısına aldı yaptıkları ile.

    sonuç olarak hitlerin en büyük hatası ırkçılığıdır hem yaptığı ölüm yahudi toplama kampları ile hem de diğer ülke vatandaşlarını askere almaması ile. dediğim gibi dünyayı alsa çok tehlikeli şeyler bizi beklerdi görünüyor. kimi yahudi nasıl tüm insanları kendileri için tecavüz edilir falan görüyor, kemik kırmak falan serbest falan görüyor (kimi sonradan yazılan tevratta bunlar olduğu iddia edilir ama kuran'da da yazdığı gibi tabiki iyi yahudi de, iyi israiloğulları da vardır.), hitler ırkçılığı da kötü olurdu görünüyor. hitlerin türkler ve diğer ırklar hakkında görüşünü bilen, kaynak verecek olan yazsın lütfen (güzel sözlerini duymuştum türkler ile ilgili). bu arada abd dışında (ki orda da çeşitli yasaklar olabilir ama en çok kaynak gene ordaymış) yahudi soykırımı olmadı demek suçtur ve yasaktır. buna basın özgürlüğü açısından kimileri eleştiri yapar. sözlükte de böyle bir başlık var (bkz: yahudi soykırımı diye bir şeyin var olmaması). bir gerçek var yahudiler hitler'den çok şey çekmiş maalesef, zalimlik suçtur, günahtır. (bkz: 2.dünya savaşı'nda şehit olan türk pilotları) (bkz: 2.dünya savaşında türkiyenin yeri ve önemi) (bkz: ikinci dünya savaşı)

    peki hitler'e (bkz: adolf hitler) bu sempati neden. evet kimilerinde bu sempati var. bunun nedeni askeri alanda çok mantıklı işler yapmasıdır hatalarının yanında (mesela gece uçuşlarında renk körü pilotları kullanması). bir de karizmatik hareketleri var. alman üniformaları mesela çok daşşaklı, özenle düzenlenmiş, tasarlanmış(ama soğukta rus giysilerinden daha kötü hitler nazi asker elbiseleri. kollarından soğuk geçiyor mesela).. ama tüm doğrulara bakmak lazım, sonuçta hitler haksızdı. ha dünyayı ele geçirse bunları belki yazamayacaktık, ki büyük ihtimalle.

    iddia edilen 2.dünya savaşı sonrası hiç bir ss istihbarat birimi elemanının ceza almaması. hakkaten de görünmüyor ceza aldıkları çünkü çok yetenekli bir sistemdi (hitler mi kurdu kim kurdu araştıracağım inşallah) ve abd bu sistemi kendi de yapmak, geliştirmek istedi kendi istihbarat sistemi için. ve hitlerin istihbarat elemanları hepsi, belki çoğu abd'ye gitti, orda çalıştılar.

    dünya ne tehliklere atlamış ya, ne tehliklere atlatmış. düşünsenize bir manyak (isim vermiyorum) dünya diktatörü oluyor. artık zorla gösterilerde alkışlamak zorunda kalırdık. belki kadınlarımız onların zevki olurdu ki olur bence, allah korusun inşallah tabiki. eşkıya dünyaya hükümdar olmaz ve ülkemize de inşallah diyelim..

    ikinci sonuç olarak her zaman dünyayı böyle bir tehlike bekliyor. güçlü olmalıyız ülke olarak, islam dünyası olarak ki gerçek islam tabiki (bkz: haha).

    edit(düzen) : @siki seker olmayan rocco sözlükdaşdan mesaj geldi. ukrayna halkından oluşan ordu için girişimler var, ukraynalı bir alman yanlısı ordu için ama pek başarılı değil. kurulmuş ama sovyetlere katılan ukraynalı insan sayısının yanında hiç de önemsenmeyecek bir miktar. hitler'in fikri zaten ırkçı. slav halkı aşağı ve yok edilmeli. doğu avrupa'yı zaten alman iskanı için düşündüğünden işgal bölgelerindeki halka iyi davranmıyor. müttefikler de oluşturamıyor...

    gerçekten çiçeklerle karşılanan hitler ordusu kim bilir neler yaptıda partizanlık ve rus ordusuna (kızıl ordu) katılım oluştu ukrayna'da. baltık ülkeleri için de geçerli @siki seker olmayan rocco dediği gibi.. nazilerden tiksindiren olayları araştırmaya devam. (bkz: nazi).
478 entry daha
hesabın var mı? giriş yap