92 entry daha
  • https://www.imdb.com/title/tt6266538/

    iki filmden oluşan film. ilk bölümü dick cheney'nin karısının etkisinde pısırık ve cahil bir adam olduğunu anlatan vasata yakın bir film. 49.dakikada ilk film bitiyor ve ciddi ciddi jenerik akıyor, daha sonra ise çok iyi olan ikinci film başlıyor ve dick cheney'nin nasıl pislik bir adam olduğunu, altını kalın harflerle çizmese de çalıştığı şirketi zenginleştirmek için orta doğu'yu nasıl kan gölüne çeviren bir çakal olduğunu çok iyi biçimde anlatıyor.

    bir sistemi baya baya açık eden film. özellikle, araştırma grupları üzerinde çalışarak "küresel ısınma" kelimesini halk arasında daha kabul edilebilir"iklim değişikliği" kelimesine, abd'de 2 milyon dolardan fazla değeri olan evlere, yani zenginlere uygulanan bir vergi olan "emlak vergisi" kelimesini "şeytani vergi" olarak değiştirmeleri, anmaya başlamaları, türkiye'de "zam" kelimesine "güncelleme" denmesi gibi uygulamaları da hatırlatmış, abdfox tv'si üzerinden kendi gerçeklerini nasıl halklarına dikte ettiklerinin üzerinden türkiye'deki a haber zihniyetinin doğuşunu ve siyasetin şeytani yanının nasıl evrensel olduğunu da kanıtlamıştır.

    ırak'ın işgali, ışid'in doğuşuna ön ayak olmaları ve kirli siyasetin ifşası açısında bu yönüyle de çok iyi film.

    filmin yapımcıları arasında brad pitt ve will ferrell da var. jenerik sonrası kısım da lafı gayet yerinde gediğine koymuş.

    filmi izleyerek sadece abd'deki değil, türkiye'deki kirli siyaset aklının da ifşasına şahit olabilirsiniz.
46 entry daha
hesabın var mı? giriş yap