• adam olaydın da cebinde paran olaydı dedirten bayram girişi.
    asgari ücretle çalışıyorsun madem geçinemiyorsun; evlenmek, çocuk yapmak senin neyine be kardeşim... hadi eşin hatanın bir kısmına ortak da o çocukların boynunu bükmeyi kendinize nasıl hak görüyorsunuz ?

    altın klozete sıçanlar neden utansın ? kimi enayiler yiyemeyeceği borçların altına yatacak, sorumlulukları alacak ve boyunduruğa girecekler ki onlar da altın klozete sıçsın.
    kimse suçu başkasında aramasın önce kendisine baksın...

    adam olman paranın olması değil, çocuklarına bakabilecek kadar kendine yetmek. icraya kesinti olmasın diye sigortasız çalışacak kadar alçalmamak, cebinde 25 liran varken buraya gelip dert yanmak, suçu başkalarında aramak yerine çare üretmek...sizlerin bu dilenene ağlayana kıyamayan halleriniz sayesinde insanlar bu kadar cesurca takılıyor.
    ayrıca kimseyi savunduğum da eyvallah ettiğim de yok tırnaklarımla kazıya kazıya alnımın teriyle kazanıp onurumla yaşıyorum. sizin eleştirmeye kıyamadığınız kişiyle de davalığız. mühim olan onun yanlış olup olmaması değil siz doğru musunuz önce ona bi bakın da sonra başkasını sorumlu tutarsınız...

    mallar için ekstra edit: onca mesaj atıp, kime oy verdiğin belli, inşallah beter olursun, küfür, adam mısın vb mesajlarla kendini ifade etmeye çalışan gerizekalılara toplu cevaptır.

    bu icraya para gitmesin diye sigortasız çalışan arkadaş kendi çapında eleştirdiği yolsuzluk yapan yöneticiler kadar yolsuzluk yapmaktayken doğrudan sizin cebinizden çıkmıyor diye mi rahatsız etmiyor? herhalde sizin gibi yarak kürek gelişigüzel yazmadık arkadaş eski girdilerinde pazarcılık yaptığını söylemiş. 2006-2008 arası 3 yıl işim yoktu pazarcılık yaptım, çok yorucu bir iş günde 18-20 saat çalışıp geri kalan saatlerde ancak uyuyabiliyordum ama hiç bir gün 400-500 liranın altında kazanmadım (o zamanın parası) yine maddi olarak tükensem kıçımı sıkar gider aynı şartlar altında çalışırım yine de gelip, burada 2 çocuğum var asgari ücretliyim bayrama giriyoruz cebimde 25 lira var diye ağız eğmem! icralık olmadım olmam. kimseye borçlu kalmadım kalmam.
    ayrıca ailem de zengin falan değildi benim de babam bakamayacağı çocuklara sahip olmuş dalyarağın biriydi; yıllarca kurban etinin, başkalarının getirdiği birşey olduğunu düşünerek çocukluk geçirdim, benim için “bayramlık” arkadaşlarıma yeni kıyafetler alınınca eskilerinin benim olmasıydı. arkadaşlarım aynı parayla torpiller dondurmalar alırken bizim evin çocukları için bayram harçlığı diye, birilerinin verdiği üç beş kuruş, eve yiyecek alsın diye anneye verilirdi. ama yıllar önce kendime söz verdim
    hiç boynum önüme eğilmeden yaşayacak kadar para kazanacağım diye gayet her isteyen ve çalışan insan gibi kazanıyorum da.
    yöneticileri eleştirmeye gelince, emin olun ben sizin düşünmeye dahi cüret edemeyeceğiniz şeyleri yaptığım için yargılanıyorum bu sözlükten bile doğruları söylediğim, boka bok dediğim için 3 kere uçuruldum. mesele eleştirmekse önce bi kendinizi eleştirin, düzeltin sonra başkasına gelin.
172 entry daha
hesabın var mı? giriş yap