15 entry daha
  • ihlamurlar altinda yi aydin bulut'tan devralmistir.
    ilk bolumde bu devrin izleri rahatlikla gorulebilir:
    burjuva evinin icindeki plan degismis,
    gazi mahallesinde yeni insertler cekilmis,
    muzikle goruntu uyumu kaybolmaya baslamis,
    yakin planlar abartilmis, hatta dizinin dortte ucu yakin planla cekilmis,
    genis acilarsa gereksiz bir kolayciliga vurulmus, odanin bir kosesine yerlestirilen genic aci lensli bir kamerayla kotarilmaya calisilmistir, tabii sonucunda balik gozu etkisi bariz hale gelmis, karakterler odanin icinde kucucuk kalmistir.
    kompozisyonlar gereksiz ayrintilarla, mesela sirket odasindaki bir yesil bitkinin diyalogun icine kenardan sarkivermesi, doldurulmustur.
    bazi guzel ayrintilar da eklenmemis degildir;
    ornegin yeni yapilan atolyede tavandan sarkan elektrik anahtarlari gozumuze sokulur, kanimca bu iyi bir yabancilastirma efektidir, mekanin dogasini gosterir.
    buyuk ihtimalle yeni baslamanin verdigi gayretle planlarin sayisi gozle gorulur derecede arttirilmis, bulut'un statik diyalog planlari yerine akar'in-herhalde turkiye televizyonlarinda kendisinin yegane alamet-i farikasi olan- hareketli ardarda yakin planlar bunun yerini almistir, izlemek bir nebze daha zevkli hale gelmistir.

    ama hala yeni yonetmenlerimiz bir isci sinifi evini nasil cekmesi gerektigini kestirememistir. burjuva evlerindeki mekansal konforla edinilen aci zenginligi, bu alt sinif evlerinde yerini tikismisliga, biraz once sozunu ettigimiz balik gozu kolayciligina birakmistir.
    bol bol zeki demirkubuz filmi izlemeleri tavsiye edilir, nuri bilge ceylanin uzak'taki acilari da iyidir ama tv icin fazla deneyseldir.
72 entry daha
hesabın var mı? giriş yap