2 entry daha
  • amerikada yatırım yapmak isteyen arkadaşlarıma en üstte önerdiğim broker. ben bu adamlar kadar temiz ve sorunsuz çalışan bir şirkete rastlamadım.

    başvuru yapmak 15 dk sürer, hesabın onaylanması genelde 1-2 gün. sabah yapılan swift akşama hesaba geçer. aynı şekilde para 1-2 gün içinde türkiyeye geri getirilebilir.

    ios uygulamaları baya iyidir, kolay kullanılır ve yönetilir. pc için olan trader workstation yazılımı biraz alışma ister. her ne kadar zamanında devrim niteliğinde olsa da bence artık bir elden geçirme istiyor. yıllarca özellik ekleye ekleye garip bir şeye dönüştü.

    komisyonları ve veri ücretleri de uygundur. size şeffaf bir şekilde hangi veri paketleri olduğunu sunar ve sadece işinize yarayanı seçebilirsiniz. eğer volatile bir enstrümanda day trading yapmıyorsanız veriye hiç para vermeden 15dk gecikmeli fiyatlar ile de idare edebilirsiniz.

    margin konusunda da bankalar gibi yapmazlar güzel güzel margin verirler. ama günlük margin gereklilikleri sürekli oynadığı için bazen baş ağrısı da yapar (özellikler türev ürünlerinden oluşan bir portfolyonuz varsa).

    kırılma noktası $100 bindir. bunun üstüne hesap işletim ücreti (aylık $10) almaz ve 'portfolio margin' denilen bir sisteme izin verir. portfolio margin ile oldukça yüksek kaldıraç oranları elde edebilirsiniz.

    edit: sanırım robinhood gibi applerin popüleritesinden etkilenerek ıbkr lite diye yeni olay çıkarmışlar, altlimitsiz ve işletim ücretsiz hesap açıyoruz diyorlar. kendim denemedim.
107 entry daha
hesabın var mı? giriş yap