• rusya'da, çalışanların kendilerine ve ailelerine yeterince zaman ayırabilmesi, işsizlik oranını düşürmek gibi nedenlerle haftada 4 gün çalışma dönemine geçilmesi için hazırlık yapılıyor. sistem kabul edilirse ruslar haftada 4 gün işe gidecek.

    rusya, çalışanlar için yeni bir sistemine geçmeye hazırlanıyor. iktidardaki birleşik rusya partisi'nin de desteklediği öneri, haftada 5 gün yerine 4 gün çalışılmasını öngörüyor.

    amaç ise işsizliğin önüne geçmek, yaşam kalitesi artırmak ve çalışanların kendilerine ve ailelerine yeterince zaman ayırması.

    geçtiğimiz haziran ayında yayınlanan kamuoyu anketi, rus halkının yüzde 43'ünün haftada 4 gün çalışma sistemine karşı olduğunu ve böyle bir durumda ücret kaybı yaşanabileceği endişesi taşıdığını ortaya koymuştu.

    fakat rus halkının endişelerinin aksine yeni sistemde çalışanların mevcut maaşlarının korunması amaçlanıyor.

    yeni sistemin yasa tasarısı ile ilgili çalışmaların eylül ayında başlaması planlanıyor. haftada 4 gün çalışma sistemi uygulamasına kademeli olarak geçilmesi planlanıyor, böylelikle işverenler ve çalışanlar yeni sisteme uyum sağlayabilecek.

    kaynak

    çalışma odaklı hayat, bireylerin ve ailelerin psikolojisini bozan bir durum. şimdilik ümitli değilim ama umarım buna benzer icraatları gelecekte ülkemizde de görürüz.

    tabi ki ağır çalışma koşullarını, haftalık çalışma saatlerinin yüksekliğini, haftada 6-7 gün çalışanları, senelik izin kullanamayanları da ayrıca değerlendirmek gerekiyor. ben bu gibi konularda özellikle türk-iş başkanı ergün atalay'a güveniyorum. *
64 entry daha
hesabın var mı? giriş yap