aynı isimde "the boys" başlığı da var
93 entry daha
  • videoyu kısa tutmak istediğim için ( https://www.youtube.com/watch?v=ii5enpig9ew ) bazı bahsetmek istediğim şeylerden bahsedemedim, onları da buraya yazayım.

    bu videoyla uğraşırken daha iki gün önce brightburn diye başka bir film seyrettim ve süperkahraman hikayelerinde yeni bir evreye girdiğimizin farkına vardım. bir şeye uzun süre maruz kalınca artık o şeye muhalif akımlar da meydana çıkıyor. bu durumda ise süper kahramanların süper ama kahraman olmayabilecekleri fikri.

    gerçi bunun eski örnekleri de var ama bu ara bu akım pik yapmış gibi görünüyor. o uzun zamandır dillendirilen, süper kahraman filmlerinden bıkkınlık duymaya başlama evresine girdik mi emin değilim. çünkü hala müthiş hasılatlar yapıyorlar. ama izleyici değil de hikaye anlatıcılar tarafından bunun emareleri görünmeye başlamış gibi.

    brightburn için bir spoiler vereceğim şimdi. film, bildiğin süpermen hikayesini anlatıyor ve bir yerde çok bariz bir şekilde süpermen hikayesiyle dalgasını geçiyor. o da çocuğun, aslında uzaylı olduğunu anladığı anda annesinin ona (tıpkı clark'ın annesinin clark'a söylediği gibi), "muhteşem şeyler başaracaksın" demesinin ardından çocuğun bir öfke nöbetine girmesi ve o andan itibaren geri dönüşü olmayan şekilde kötüye dönmesi gibi.

    marvel'ın yeni phase'inin eskisi gibi hasılatlar getirip getirmeyeceğini gördüğümüzde bu süperkahraman bıkkınlığı başlamış mı başlamamış mı daha iyi anlayacağız. ama bence artık hikaye yazarları, "yeter artık normale dönmenin zamanı geldi" diyorlar.. gibi.
1852 entry daha
hesabın var mı? giriş yap