• günümün çok büyük bir kısmını istanbul yollarında geçiren ve istanbulda yaşayan bir vatandaşım. doğal olarak istanbulda yaşamanın bedellerini ödüyorum. e tabi keyfini de sürüyorum. sadece şikayet ediyormuş gibi görünmesin.

    başlığı doldurma amacıma gelirsek, bahsettiğim gibi yollarda çok zaman harcıyorum. bedel ödüyorum. bu bedellerin bir tanesi -en azından kendi adıma- yol kenarlarında sokak hayvanlarının ölülerini görmek. yüzdelik dilim vermem gerekirse yüzde 80-90 kedi. yüzde 10-20 köpek ve maalesef bunların da yüzde 80-90'ı yavru. bunla ilgili basit bir çözüm düşündüm.

    aşağıda vermiş olduğum linkte klasik bir istanbul anayolu göreceksiniz.

    https://eksiup.com/p/7f77820vjhd4

    genellikle kedi köpek ölülerini yol ortasında değil yol kenarlarında görürüz. bunun aslında temel nedeni ezildikleri an ölmemeleri ve can havli ile kendilerini sakin bir yere atabilmeleri. maalesef durum böyle. konuya tekrar dönüyorum. yol kenarlarında ki bariyerlere basit bir ağ çekersek, kedilerin ve köpeklerin yola girmesini engelleyebiliriz. kedi köpek zıplar atlar yine yola girer diyen bir tayfa olacaktır. verdiğim yüzdelik dilimler üzerinden konuşursak yüzde 80-90 yavru olduğunu söylemiştik. bu sebeple çok ciddi oranda bir yola girişi engellemiş olacağız. zira yavruların bu tarz işlerde çok başarılı olmadığını biliyoruz. kafanızda canlanması açısından nasıl bir ağ olabileceğini bir evcil hayvanlar için tasarlanmış bir pencere ağı üzerinden aşağıda ki link ile göstereceğim,

    https://eksiup.com/p/4b778368o2v5

    son olarak her yerde bariyer yok ki tayfa için yazayım. haklısınız çocuklar her yerde bariyer yok. ama ana yolların çok büyük bir kısmında var. yüzde 80-90'ını korumayalım, yüzde 60-70'ini koruyalım ne dersiniz?

    not: bu fikir ile ilgili ibb başkanı ekrem imamoğluna sosyal medyadan mesaj attım. ancak binlerce mesaj arasından benim mesajımı okumasını beklemek sadece küçük bir umuttu. belki buradan böyle bir işe ön ayak olabiliriz.

    not2: hali hazırda iş güç sahibi insanım bu fikirden bir çıkar beklentim falan yok. elimden geldiğince her türlü desteğe hazırım. hayvan dernekleri başkanı falan filanda değilim bir tane kedim var o kadar. sağ olsun sayesinde hayvan sever oldum. evde keyfi yerinde, isteğim o ki dışarıdakilerin de keyfi yerinde olsun.

    iyi bayramlar!
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap