2323 entry daha
  • çoğu süper kahraman filmi gibi yüzeysel ve vasat. fakat çoğu insanın süper kahraman filminden beklediği de bu zaten. nasıl eski zamanların hollywood filmlerini sahte amerikan rüyası pazarlayarak insanları kapitalist sisteme adapte etmeye çalışan filmler olarak hatırlıyorsak, bu filmleri de 2010 ların kitleleri uyuşturma ve sisteme dahil etme filmleri olarak hatırlayacağız. tabi bu iş bi 10-20 yıl daha sürer.

    twitchte oyun videosu izlemeye alışmış, sinema ile ilgili fikri "aksiyon çok iyiydi, efektler harikaydı" seviyesine getirilmiş çocuklar yarın büyüdüklerinde birde nostalji serileri çekilir.

    yalan yok biz de aynı yollardan geçtik, ama bizim tüketim ve adaptasyon olanaklarımız sınırlıydı, pazarlar ve tüketim bu oranda küreselleşmemişti. bu kadar büyük bir açgözlülükle saldırabilecekleri bir ortam yoktu. işin en acı tarafı ise şimdiki nesilin kendi kahramanları yok. bütün kahramanlar önceki kuşaklara ait. bizim zamanımızda teknik yetersizliklerden dolayı ancak çizgifilmlerini ve süpermen, batman gibi orta halli filmleri izleyebiliyorduk. gene de çok yaşlı değildi bu kahramanlar. şimdi ise aslında babalarının hatta dedelerinin rüyalarını izleyerek büyüyen nesiller var.

    not: birtakım filmleri ve birtakım çizgi romanları tenzih ederek yazılmıştır.
154 entry daha
hesabın var mı? giriş yap