16992 entry daha
  • başlığına ibrahm tatlıses ve recep tayyip erdoğan'la bir tutan çakma bir yılmaz özdil uğramış.

    terim bu ülke futbolunu "şerefli mağlubiyetler" kültüründen kurtaran, kimsenin yapmadığı girişimleri yaparak türk futbol tarihinin en yetenekli jenerasyonunu arayıp bir araya getiren, bunları yetiştirip ülkeye tarihinin ilk avrupa kupasını bizzat kazandıran bir hayalperesttir. o yetiştirdiği jenerasyon kendisi başında değilken bile milli takıma dünya 3.lüğü yaşatmıştır.

    milli takımın başında olduğu son dönemde ise menajerlerin kucağında hoplayan türk futbolunu kurtarmak için 14 yerli (14 yabancı) kuralını çıkarmıştır. bu da türk futbolundaki ikinci devrimdir. neticelerini yeni yeni almaya başladık bu kuralın, dahası da gelecek eğer çomak sokmayı başaramazsa nihat ve arkadaşları. ozan, merih, cengiz, vs. tesadüfen yetişmedi aynı dönemde.

    kaldı ki terim, mourinho, wenger, ferguson gibi yaşayan futbol efsanelerinin defalarca övgüsüne mazhar olmuş bir futbol adamıdır. mourinho için bir ilham kaynağıdır hatta.

    kendi başına 45 yaşından sonra italyanca ve ingilizce öğrenmiştir. bugünlerde futbolcularının çoğu ile arada tercüman olmadan iletişim kurar maç sırasında. kendisine zırvalar savura adamların kaç tanesi "yalnız sunum ingilizce olacak" dendiğinde içine doğru sıçmıyor stresten, merak ediyorum.

    yaptığı iş konusunda ülkenin ortalamasının çok üstündedir. tamam hadi açık açık söyleyelim. yaptığı iş konusunda ülke tarihinin gelmiş geçmiş en iyisidir. daha iyisi gelir mi? inşallah gelir... ama şu anda öyle bir aday yok bile.
22474 entry daha
hesabın var mı? giriş yap