2794 entry daha
  • emirleri rusya/cin kanadindan aldigi icin ve su an turkiye'nin yuzu rusya ve cin'e donmus olan siyasi konjukturu sayesinde, oldukca guclu bir konuma gelmis bir siyasi masadir. hem de onumuzdeki gunlerde esat ile kendilerinin hazirladigi suriye planini gorusecek kadar imtiyazlidir.

    gorunen o ki ordudaki ataturkcu subaylari yine yeniden kendi adamlarinin pesine takmaya calismaktadir. bilinen bir gercek var ki o da ergenekonun tasfiyesinde kendi adamlariyla birlikte, kurdugu kuzaga dusen gariban ataturkcu subaylari da yakmis, ordudan gercek ataturkcu subaylarin tasfiyesinde buyuk rol oynamistir. euronews'e verdigi roportajdan anlasiliyor ki, hem ergenekon davasi sonrasinda ordu kadrolarindaki manevra gucu azaldigi hem de son yas atamalarinda bekledigi terfiler gerceklesmedigi icin, tsk'daki henuz gozu acilmamis ataturkcu subaylari kendi safina cekebilmek amaciyla gecmistekine benzer bir oyun kurgulamaktadir. genc subaylar bu tuzaga dusmemek icin dikkat etmelidir cunku turkiye'nin bagimsizligi, tsk'nin bagimsizligindan gecer ve su an perincek'in kurguladigi oyun bagimsizligimiz icin buyuk bir tehdittir. eger plani gerceklesirse kasedi basa sarariz, kazanimlarimizin cogunu kaybederiz cunku su anda tsk' dan hem paralel orgutun hem de ergenekon'un subaylari buyuk olcude temizlenmistir. bagimsiz, ataturkcu subaylarimiz perincek gibi kuresel guclerin sopasi olan bir adamin destekledigi kisilerle ayni tabloda yer almamaya calismalilardir.

    bu iddialarimi destekleyen asagidaki paragrafi, perincek'in euronews'e verdigi roportajdan alintiliyorum.

    --- spoiler ---

    "öyle bir şey olsaydı feryat ederdim burada. orduda 30 bin fetö bağlantılı temizlendi. bu rakam genel kurmay başkanlığının 2018 şubat ayında mahkemelere yolladığı rapordan... 30 bin general, subay, astsubay, askeri öğrenci ordunun içinden temizlendi. 30 bin fetö bağlantılı ve az sayıda da diyelim pkk ile ilişkileri olan unsur temizlenince geriye ne kalır? atatürkçüler kalır. türk ordusu kemalist subayların, komutanların yönetimi altındadır bugün. ben ordunun bütünün ve komuta kademesinin atatürk devrimlerine bağlı olduğunu görüyorum. partimizde üye olan saldıray berk gibi komutanlarımız var, amirallerimiz var, jandarmada, hava kuvvetlerinde general arkadaşlarımız var. hep birlikte bu konuları değerlendiriyoruz. bunun sonunda hepimizin tespit ettiği şudur: türk silahlı kuvvetlerindeki terfiler ve özellikle fetö temizlikleri isabetli olmuştur..."
    --- spoiler ---
2162 entry daha
hesabın var mı? giriş yap