3298 entry daha
  • hâlâ kaliteli, klas bir oyuncu olsa da artık beklenti tamamen üzerine kurulacak bir durumda değil. özellikle şampiyonlar ligi'nde başarı için alınıyorsa tek forvet oynanacaksa iki, çift forvet oynanacaksa üç seçenekten biri olarak düşünülmesi gerekir normalde. gayet iyi bir seçenektir, evet, ama dediğim gibi, seçenektir.

    benim asıl üzüldüğüm konu, türk takımlarının hala tüm transfer politikalarını birkaç adamın keyfine göre düzenliyor olması. beşiktaşlıyım, benzer eleştirileri kendi takımım için de yaparım gerektiğinde ama burada galatasaray'ın stratejik anlamda hata yaptığını düşünüyorum.

    steven nzonzi, jean michael seri kağıt üzerinde iyi, başarılı transferler. adem büyük bence bilal kısa'nın 2015-2016 sezonunda düştüğü duruma düşecek, sezon sonunda gönderilecek. ryan babel kaliteli bir oyuncu ama onun da yaşı geldi 33'e, radamel falcao gibi onun da en fazla seçenek olarak kullanılması gerektiğini düşünüyorum ama jimmy durmaz da, son haliyle emre mor da seviye olarak aşağıda kaldığı için babel'e fazla yüklenmeleri gerekirse sıkıntılar baş gösterecektir. yunus akgün potansiyelli tabii ki ama henüz orada değil, bu sezon fazla şey beklenirse kariyerine zarar bile verilebilir.

    takımın kritik eksikleri var. marcao - christian luyindama tabii ki iyi bir ikili ama onların sakatlanması durumunda kim oynayacak? 25 yaşına gelmiş, hala patlama yapması beklenen ahmet çalık mı, yoksa nijerya'nın bağrından kopmuş gelmiş, daha yeni profesyonel olmuş valentine ozornwafor mu? bek rotasyonu türkiye ligi için yeterli ama şampiyonlar ligi'nde öldürmez ama güldürmez de. orta sahada ryan donk da selçuk inan da galatasaray'da oynayabilecek seviye oyuncular değil artık. emre akbaba bu sezonu da pas geçecek galiba, böyle olunca rotasyon daralıyor. eldeki oyuncular kaliteli, evet, ama sakatlık olması durumunda başları epey ağrıyabilir.

    forvete gelirsek nedense sürekli arapların çok istediğine inanılan mbaye diagne var, bir de bu adamı 10+ milyon euro'ya satmaktan bahsediyorlar. o kadar para harcamaya hazır bir arap kulübü marka değeri daha yüksek, daha yaşlı bir oyuncuya yönelecektir muhtemelen, en azından bugüne kadar durum genellikle böyle oldu. kostas mitroglou doğru kullanıldığında verimli olabilecek bir oyuncu ama nedense pek düşünülmüyor. yani forvette her şey radamel falcao'ya bağlanmış durumda zira takımın başka bir planı olsa şimdiye gerekli hamleler yapılırdı diye düşünüyorum.

    işte türkiye'nin avrupa'da hâlâ katar muamelesi görmesi de tam olarak bu yüzden. galatasaray büyük bir kulüp, iddialı olmak istiyorsa buna uygun şekilde yönetilmeli. böyle bir takım üst üste ikinci kez sezona net, içlerine sinen bir forvetle girmez mi? abdürrahim albayrak'ın radamel falcao'yla çektirdiği poz transfer gerçekleşmezse tarihe bir utanç olarak geçmez mi? uzun yıllardır bu işi yapan, böylesine tecrübeli (!) bir adam bu tarz bir hata yapar mı?

    ne yazık ki kısır döngüden, kendi yarattığımız makus talihten kurtulamayacak gibiyiz, yerimizde sayıp duruyoruz.
9556 entry daha
hesabın var mı? giriş yap