aynı isimde "the red pill (video oyunu)" başlığı da var
1670 entry daha
  • erkeklerin cogu zamanlarını video oyunları oynayarak, televizyon izleyerek (netflix'in aptal her bir icerigini izleyerek) internette boş bos dolanarak geçiriyorlar. kısacası medya odaklı bir hayatları var. oysa ki sosyal deger icin yapilmasi gereken spor yapmak, hobilere zaman ayırmak, kariyere zaman ayirmak. yan uğraşlara zaman ayirmak ve kadınlar ile flört etmektir.

    bir diger grup kendini okumaya adamışlar. ama bunlar da kitap yerine digerlerinin sosyal medya, forum paylasimlarini okumak ile zaman olduruyorlar. baskalarinin fikirleri sizin gerceginiz olamaz. bu entri dahil bir baskasinin fikrini okuyup ben oldum diyemezsiniz, okumalisiniz ama kitap okumalisiniz ve buna zit fikirler, karşıt görüşler dahildir.

    bu demek degildir ki tum zamanını ciddi gecir, rahatlamaya vakit ayırma. hepsinin yeri ayrı. ama dengeyi kurmayip, bir tarafa fazla yüklenmek sizi daha iyi yapmaz. zaman yönetimini öğrenmek bir zorunluluk.

    her fikri red etmek sizi daha iyi yapmaz, her fikre uyum saglamak da sizi daha iyi yapmaz. sizi daha yapacak şey sizin bireysel tecrubenizdir.

    parmak basılması gereken bir diger kisim erkek olmak. erkek olmak kadin olmaktan daha zordur çünkü daha çok sorumluluk gerektirir. evimin erkegi olacağım derseniz saygı goremezsiniz. evinin kadını ise saygı gorur. erkek olarak güçlü olmak ve basarili olmak zorundasınız, bir kadının bu zorunluluğu yoktur, bazıları kisisel olarak tercih ediyorlar ama toplumsal olarak kadindan beklenti, erkekten beklentinin kıyaslanamayacak kadar altındadır. erkek olmak eşittir guclu ve basarili olmaktır ve bu zordur.

    erkeklerin tek rakibi kadınlar degildir. guclu erkekler erkeklerin büyük kismini zayıf ve işçi tutmak icin her silahı kullanırlar. buna medya, sosyal algi dahildir. bazıları calismali ki digerleri daha basarili olsun. bir erkek olarak cevrenizde sizin rakibiniz olmayan tek bir kisi yoktur, feminist kültürden uzaklaşmak icin bu da yeterli bir neden. feminist kültürü satan erkekler güçlüler ve bu kültür onlar icin engel degil, bir silah.

    bir erkek olarak yardim isteyemezsiniz, yardim istemek zayıflık gostergedir. bir erkek olarak sizlanamazsiniz, sızlanmak zayıflık göstergesidir. bir erkek icin bunlar toplumsal gerceklerdir. toplum erkekleri insan olarak degil, savasci ve tas olarak görmek ister, tas ve savaşçı oldugunuz da ise sizi toxic masculinity ile suclar. çünkü tum erkekler guclu olursa rekabet yine bozulur.

    bir erkek olarak yaptiginiz her zayıflık aleyhinize isleyecek iken, her doğru hamlenizde sizinle catismaya calisacak, diger dogru hamlede bulunan erkekler ile karşı karşıya geleceksiniz. bu yüzden saçma sapan seylerle vakit harcamak yerine zamaninizi kendinize yatırım yaparak geçirmelisiniz.
864 entry daha
hesabın var mı? giriş yap