2 entry daha
  • vekil wallace souza'nın hayatını konu alan netflix yapımı belgesel dizi.
    --- spoiler ---
    wallace, muge anlı tarzı, bir programın sunuculuğunu yapıyor ve program sayesinde manaus şehrinde çok ünlü oluyor ve sonra yasama meclisine çok büyük bir oy kütlesiyle vekil oluyor. sürekli şiddet karşıtı olduğunu söylüyor ama güvenlik güçleri uyuşturucu çetelerini öldürmeli gibi söylemleri var. sunduğu programda da yaralı bir adamin ambulans gelmediği için bir saat içinde öldüğünü göstermiş. adama yardım edecekleri yerde başında durup nasıl öldüğünü seyrettirdiler. bana aşırı samimiyetsiz geldi.
    yine wallace'in sundugu canal livre ekibi bir rehin alma olayına şahit oluyor. olaya wallace müdahale ediyor. rehineleri bırakın beni alın diyor. rehine değişimi gerçekleşiyor. ıki saat sonra adamlar ve wallace'in bulunduğu arabadan silah sesi duyuluyor. wallace adamlarin elini sıkarak araçtan çıkıyor ve kahraman oluyor. özel tim'in açtığı dava bir saçmalık ama bu adamın masum olduğunu düşünmüyorum.
    wallace ve oğlu rafael'in suçlu olup olmadığı tartışmalı.
    wallace'in ablasına da aşırı uyuz oldum. wallace'in evi aranıyor ve evden torba torba silah çıkıyor. 250.000 rael para çıkıyor. öldürülen kişilerin adının yazılı olduğu bir kağıt çıkıyor. bu kağıt rafael'in kilitli dolabından çıkıyor, rafael dolabin anahtarinin yerini bile bilmediğini söylüyor. aylardır kapalıymış güya. wallace kendini ve oğlunu savunurken "o kağıdı sosyal medyadan edindiğim bilgilerle oluşturdum" diyor. kullanılmış mermi kovanlarına cevap veremiyor. moa denen adamı tanımadığını söylüyor. havuzda fotoğrafları çıkınca "moa olarak tanımıyordum, oğlumun arkadaşı" diyor. moa ile telefon kayıtları ortaya çıkınca büsbütün susuyor. sürekli demogoji halinde yanıtlar veriyor. bir ağlama bir sızlanma hali. sözün özü wallace ve özellikle oğlu rafael kesinlikle bir çete işinin içindeydi ama onu suçlayanlar ondan temiz değildi. brezilya gidip görmek bile istemeyeceğim yerler listesine adını yazdırdı. pedofili ticareti yapan devlet adamları, uyuşturucu falan. gercekten bizden kirlilermiş.
    --- spoiler ---
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap