5 entry daha
  • eski mezunlarına "adile mermerci anadolu lisesi forumu" aracılığı ile (bkz: http://amal.kimtutarsizi.com/index.php) ulaşılabilen eğitim kurumu. 1997 yılında ilk mezunlarını vermiş, eskiden 7 yıllık şimdi 4 yıllık ingilizce eğitim veren anadolu lisesi.

    kısaltması olan a.m.a.l. (ki özbeöz adile mermerci'ye aittir) adnan menderes anadolu lisesi tarafından da kullanılmaktadır.

    müdürü hasan şeker'in cuma istiklal marşındaki "zurna" çıkışları, bir zamanlar (halen oradalar mı bilemiyorum) olay olan sadist edebiyat (eşref) sadist fizikçi (betül) ikilisini bünyesinde barındıran eğitim kurumu (bunlar not vermezler, verince de notları en çok 5'e soldan yakınsar, ve neticede 4 olurdu. sınavda da ne yazsan yaranamazdın, sorular da muğlak olurdu).

    bunun yanında "ders coğrafya mı sosyal bilimler mi?" (ikisi de) dedirtip, dimağımızı genişleten gür sesli gökhan hocamız, camdan dışarı bakıp içerdekileri tespit etmekte ihtisas yapmış, resimlerimize "bunun boyutu nerde?" diye kızan metin hocamız, matematikte "bi şekilde" aşıp anlatmaya bile mecali kalmayan bezgin bekir ziya hocamız, biz "istemeyük" dedikçe ellerinden geleni yapıp ingilizceyi öğreten zülfiye ve mefaret hocalarımız, doğu türkistan kurtuluş mücadelesi ve monopoli oyunu hakkındaki engin bilgileri neticesinde bakakaldığımız ahmet hocamız, bin dört yüz kelimeyi beş saniyede telaffuz ederek üç yıllık biyoloji müfredatını üç buçuk saatte bitirebileceğini kanıtlamış biyoloji hocamız, ve daha nice hocalarımızın (beden hocamız deniz bey, inkilâp tarihi hocamız salih bey, rahmetli din hocamız şemsi bey, doğunun yükselen fen bilgisi güneşi tursil-turbil ve hanımı, makam manyağı eski müzik hocamız, kimya anlatamayan kimya hocamız, yetkin bey, fatma hanım ve diğerleri) ders verdiği kurum.

    bahçe düzenlemesi konusunda her sene "yılın en yaratıcı" tasarımı ödülüne layık görülen (her sene bir icat çıkartırlardı, bi sene arka bahçe bataklık olurdu, bi sene plaj, sonunda asfalt yaptılar) okul da denebilir. okeye dördüncü okul olarak yapıldığı (kız meslek, ihsan mermerci, ilkogretim okulu, adile mermeci şeklinde) yolunda iddialar mevcuttur.

    servis bu okulun geyik konularının yüzde yirmisini oluşturur. zira 32 milletten öğrenci (kadıköyden gaziosmanpaşaya, avcılardan beşiktaşa) gelip eğitimini görür. dolayısı ile her gün saat 3'ten sonra okul bahçesini servisler işgal eder, top mop oynatmazlar ("birol abi sen sola parket ora kale" şeklinde, hala böyle mi bilinmez).

    kısaca bir öğrencinin sosyal anlamda gelişimini zengin bir şekilde tamamlamasını sağlayacak her türlü nevaleyi bünyesinde barındıran yapı (idi bir zamanlar).

    ayrıca amal 1999 mezunları da, tıpkı diğer mezunlar gibi koordinasyon eksikliğinden yakınırlar, sonraki mezunlarla pek görüşüp kaynaşamazlar ki bu okul genelinde bir sorundur.
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap