24823 entry daha
  • dikkat spoiler yüklü bir paylaşımdır.!

    blutv ile muhteşem bir dönüş yapan dizinin ilk üç bölümünde devlet içindeki yeni yapılanmalara işaret edilmişti (bkz: #93668198).
    hatta devlet içindeki yapılanmaların uzandığı radde - 3. bölümün kapanış sahnesindeki artçı, öncü ve jammerlı araçlardan anladığımız kadarıyla- mit başkanına kadar uzanmıştı. yani devlet içinde devletten ziyade yepyeni bir devlet yapısı oluşmaya başladığı ve bu yapının illegal işleri bile legal kanallarla bizzat yapmakta olduğunun sırrına vakıf olduk. buna karşın (memduh başkanın temsil ettiği) eski derin devletin herşeyden habersiz olduğunu da behzatla beraber çözmeye çalışırken anlamış olduk (bu durum hakkında konu bütünlüğünün kaybolmaması için daha sonra bir analiz yapmak gerekecek).

    yeni sezonun başından beri feto sonrası kurulan yeni sistem anlaşılmaya çalışırken, behzat'ın mit duvarına çarpmasıyla beraber tüm bu sistem yüklü hikayeye 4. bölümde ara verildi.

    4. bölüm eski sezonların tadındaydı. behzat'ın kendi psikolojik iç hesaplaşmasını yaptığı bu bölümde aradan geçen 6 yılda neler olduğuna dair ipucları verildi. yan hikayelerle sezon kuvvetlendirilmeye çalışılsa da asıl hikayenin yeni sistem üzerine kurulduğunu ve gelecek bölümlerde adından çok ses getireceğini düşünüyorum.

    edit: 4. bölümde çakal polislerin gittiği ankara'nın en eski pavyonlarından renk'e gitmeleri de güzel detay olmuş..
7180 entry daha
hesabın var mı? giriş yap