8 entry daha
  • burası ziyaret edilip, rembrandt'ın the nightwatch'ı görüldükten sonra yürüyerek iki dakika mesafedeki van gogh museum'a gidilir. böylece bir nevi sanatsal hac farizası yerine getirilir.

    the nightwatch, biraz öküzce bir tabir olacak ama, kocaman bir resim. geyikli duvar halısından bile büyük. asıl öküzlük zamanında*, resim asılmak istenen yere sığmadı diye iki yanından epey bir kısmını kesmektir tabi ki.

    ha öküzlük burada da bitmiyor, ikinci dünya savaşından sağ salim çıkan resim, daha sonra birisinde bıçakla kesilmek birisinde de kostik asit dökülmek suretiyle iki kez saldırıya uğramıştır.

    tablonun kendisine gelince şöyle ifade etmeye çalışayım: ışık ve gölge gerçek hayatta bile beni bu resimdeki kadar etkilemedi. rembrandt abim! bunu neyle render ettin, pixar mısın nesin, vray ile mi yoksa brazil ile mi render ettin? diye soruyor ve bir link veriyoruz efem:

    http://www.rijksmuseum.nl/…mages/aria/sk/z/sk-c-5.z
    (tablonun kenarlarından kırpılmış ve saldırılar sonrası onarılmış görüntüsü)

    bonus:
    van gogh museum bir meydanda bulunuyor. bu meydanda, rijksmuseum ile van gogh museum arasında bulunan küçük cafe/sanat evi arası dükkandan bu iki müzeyle ilgili kitap, poster vs bilimum materyal bulunabiliyor.
59 entry daha
hesabın var mı? giriş yap