4 entry daha
  • anlamı konusunda tartışmalar çıkarılmış, kasıtlı olarak kafalar karıştırılmış sözcük. çok laf söyleyip laf kalabalığına verince haklı olunacağı zanına saplanmış zihniyetlerin afişe olmasına da vesile olmuş. fazla uzatıp da obsesif, psikolojik sorunlu bir görüntü vermek niyetinde değilim.

    efendim "kürt özgürlük hareketi" diye gak guk eden bir siteden link vermişiz. e verdiysem? onları siyasal olarak destekliyorum anlamına mı geliyor? bir şeyler ima edilmiş ama şükür pkk'lı ilan edilmemişiz. sanırsam müstekbir sözcüğü üzerinden konuşuyorduk. adamlar sözcüğe bu anlamı vermişler. tek bu anlamı verenler de bunlar değil. birazdan ufak bir liste vereceğim. ancak bu psikolojiye aşinayım zaten. dikkatleri söylenenden uzaklaştırıp söyleyene çekme sendromu. bir yerlerden hatırlayacaksınız söyleyene değil söylenene bak! adamların kürtçü olmasının konumuzla alakası yok.

    ali şeriati'den örnek vermişim. ali şeriati hakkında bir sürü laf kalabalığı edilmiş. ali şeriati bir kısım ortodoks kafalar kabul etmese de yirminci yüzyıl'ın en önemli müslüman düşünürlerindendir. mustazaf ve müstekbir kavramlarını da yorumlamış ve bahsettiğim anlamları vermiştir. yani müstekbir sözcüğü için "ezen, sömüren, egemen" anlamlarını verirken sallamadım bir yerlerimden. ama hemen yafta hazır marksizm soslu şia dolması olmuş bu düşünürün dedikleri. zira tek onların beğendikleri ve fetişleştirdikleri kişiler muteber kaynaktır(!) lütfen biraz saygı.

    hele bir de "islam'ın kelime ve kavramlarını bizatihi islam'ın batıl dediği marksizm ve benzeri devrilesi "devrimci" ideolojileri" diye başlayan bir cümle var ki evlere şenlik. buna da değinmeden geçmeyelim. sanki kuran'da "ey inananlar marksizm batıldır. şüphesiz ki sakınanlar için hayırlar vardır" diye ayet var. tövbe esrağfurullah. e tabi çıkıp da "islama aykırı olduğu şundan şundan dolayı sabittir dolayısı ile islam bu ideolojilere batıl der" demek serbest.

    uzatmanın anlamı yok. sanırım yetmemiş. bir kaç farklı link daha verelim. valla siteleri kim yapmış, yazıları kim yazmış bilmiyorum. ben yapmadım. şimdi içlerinden birinin sapık mapık olduğunu bir acar hafiyemiz tesbit edip de bana sapık göndermeleri yapar diye de korkmuyor değilim.

    alın size sözlük:
    http://www.sosyalsiyaset.com/…ocuments/sozluk_m.htm

    alın size islam ansiklopedisi:
    http://www.sevde.de/islam_ans/ii/istikbar.htm
    "allah'a istiğna ve isyan, insanları küçük görme, onlar üzerinde zorbalıkla egemenlik kurma anlamını da ihtiva eden büyüklenme. bu niteliklere sahip olan kişiye de müstekbir* denir."

    alın size müstekbir mustazaf düalitesi:
    http://www.vuslatdergisi.com/…lat=yazi&id=1180&k=46

    edit:
    şunu da unutmayalım:
    http://www.angelfire.com/sc3/misak/kavram.htm
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap