29 entry daha
  • gazetelerden (o da ankara eklerinden) izole edebildiğim kadarıyla, bu hafta başında 150 metrelik bir tünel kısmı çökmüş olan yeraltı raylı sistem adayı.

    efendim, #8332448 ve #8343357 no'lu entrilerde de irdelenmiş olduğu gibi, biz gökkuşağı yolunun çökmesinden korkarken sevgili büyükşehir belediyemiz yine bizi ters köşeye yatırmış ve metro inşaatını çöktürmüştür*.

    mahalli zihniyetin ötesine geçmeye gerek görmeden, seçim öncesinde oy kaygısıyla müthiş bir hızla oluşturulan tünelcikler, neyse ki ilk fireyi can kaybı yaratmadan verdi. aynı belediye aştiyi inşa ederken de, konya-samsun yoluna paralel devasa istinat duvarı çökmüştü. bunlardan, olay yeri şehirlerarası yolların dibinde olduğu için haberimiz oluyor. yoksa tünel çökmesinde de kimseye haber verilmediği gibi, olay ısrarla saklanmaya çalışılmış.
    çöken tünel, eskişehir yolunun -tahminimce- 12-13. kilometresinde, yolun ankara istikametindeki kolunun bir kısmını da içine alınca, bu kısım trafiğe kapatılmış ve trafik tali yollara kaydırılmış. sevgili basınımızın bu şekilde haberi olmuş. bunu -farklı davranmış olanlar varsa günahlarına girmeyeyim ama- ankara ilavelerinden, küçücük birer köşeden duyurmayı uygun bulan büyük gazetelerimiz olayın ayrıntısını da veremediği gibi, her gazete birbirinden farklı şekilde açıklamış:
    neyse ki olay gece olmuşmuş da, gece vardiyasında çalışan işçiler şans eseri çay molasındaymış da, yine şans eseri iş makinaları beş dakika önce dışarı alınmış da, içeride kalan son işçiler üç dakika önce orayı terketmiş(miş). başka bir şans, o saatte yoldan ağır tonajlı araç geçmiyor oluşuymuş.

    çökeltide onarım faaliyetleri devam ediyor. burası tamamlanır, başka bir kısmı pirtlemez, eh bir de bir ara akıl edip, raylarda gidecek olan taşıtların (tren mi deniyordu buna da?) finansmanını sağlarlarsa, önümüzdeki seçime doğru törenlerle açarız yeni hattımızı.
    sonumuz hayır olur inşallah.
359 entry daha
hesabın var mı? giriş yap