4 entry daha
  • kariyerinde geç ulaştığı başarıları kariyerinin sonunda zirve noktalara taşıyan kaleci. zaten kariyerinde her başarı(milli takım, şampiyonluklar..) geç geldi. daha öncede defalarca hem liglerde hem de avrupa da zirvelerde kupa kaldırdı, şampiyonluklar yaşadı. ama kariyerinin sonlarına geldiği ve 36 yaşına girdiği bu dönemde, sakatlık gibi istenmeyen bir durumla karşılaşmasa, yaşayacağı şampiyonlar ligi finali ve de dünya kupası heyecanı kariyerinin şüphesiz ki zirve anları olacaktır.

    1969 ın sonlarında doğumlu olması ile sahalarda artık nadir rastlanan 196x doğumluların son temsilcilerinden. 20 yaşında futbolda profesyonelliği adım attığında schalke 04 ile 2. bundesliga da bundesliga mücadelesi veriyordu. 1991 de schalke ile bundesliga ya çıktıktan sonra 1998 e kadar burda kaleyi bekledi ve ilk kupasını, 30 una merdiven dayadığı dönemde, schalke 04 le 1997 de uefa kupasında inter e karşı kazandı. finalde kurtardığı penaltılarla kupayı inter in elinden almasından olacak ki 1998 de ac milan ın yolunu tuttu. ne varki burda ancak yarım sezon tutunup almanya ya döndü. ne varki döndüğü adres schalke lilerin ezeli rakibi borussia dortmund du. 2002 de dortmund un genç kadrosunun tecrübeli kalecisi olarak bundesliga da ilk kez şampiyon olduğunda 32 yaşındaydı. aynı yıl dortmun ile tekrardan uefa finalini görse de bu sefer kupa feyenoord luların elindeydi.

    2003 te arsenal in başarısız cordoba salvosundan sonra arsenal in yolunu tuttu. ve burda 2004 te yenilgisiz şampiyon oldu. şimdi ise kurtardığı penaltı ile takımını taşıdığı şampiyonlar ligi finalinde kupayı almaya çalışacaklar.

    zaman zaman hataları ile(özellikle arsenal le şampiyonlar liginde) eleştirilse de kurtardığı penaltılarında kariyerinde önemli bir yeri var. 1997 de schalke 04 te iken borussia dortmund a 90. dakikada attığı ve skoru 2-2 ye getiren kafa golü bundesliga da penaltı olmadan bir kalecinin attığı ilk goldü. zaten bundesliga da attığı 2 golle, aynı istatistikte 25 gol atmış leverkusen li jorg butt dan sonra bundesliga da en çok(!) gol atan kaleciler listesinde yer alıyor
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap