2789 entry daha
  • orta yaş üstü bi karıkoca. erkek olanı uzun süre ciddi bi sağlık sorunundan yatmış. kadın olanı zaten her daim hasta. amcanın hastaneye kontrole gitme vakti gelmiş, avrupa yakasında muayenehane sahibi olan evlat gelip bunları alıp istanbul cerrahi'ye kontrole götürecek. gelgelelim, acil bi hasta geliyor muayenehaneye, işler karışıyor. hayırlı evlat eve telefon ediyor, durumu izah ediyor, "taksiye binin, bana gelin, buradan gideriz, ben de bu arada hastamın sorununu hallederim, zamandan kazanırız" önerisinde bulunuyor. anne-baba makul buluyor, taksi parasını da evlat ödeyecek nassolsa, bağdat caddesinden taksiye biniliyor.

    her ne hikmetse, (muhtemelen erkek olan kapıyı açtığında hatun olan biniverdiğinden) anne öne oturuyor. baba arkaya oturmadan taksi gidiyor. şoför büyük ihtimal adamın bineceğini bilmiyor, anne dönüp arkaya bakmıyor, zaten yıllardır konuşulacak her bişeyi bitirmişler. hiç konuşmuyorlar. uzun bi müddet sonra, nişantaşı'na beş kala, anne arkaya sesleniyor:

    -oğlanı bi ara da, yaklaştığımızı haber ver!

    taksici garip garip teyzeye bakıyor, sonra kendisine söylendiğine karar verip:

    -ben ne bileyim teyze oğlanı hangi numaradan arayacağımı?

    diyor. teyze bu kez arkaya dönüp bakıyor, asıl muayene ve kontrol olacak olan amcanıntakside olmadığını farkediyor. dumur...

    olayın öteki kahramanı doğrudan oğlunu arıyor. algıladığı biçimde bildiriyor durumu:

    -oğlum, anan beni almadan gitti benim kontrole. bindirmedi bi taksiye hasta hasta. ben sana diyorum ölsem kadının umrunda diil diye dinlemiyorsun beni, al işte. kaldım ortalıkta.

    sonuç: söz konusu "oğlan" anneyi alıp hastaneye götürüyor, baba başka bi taksiye binip geliyor, iki taksiye ayrı ayrı ödeme yapılıyor, üç gün küs kalan karı koca sonra aynı evde sıkıntıdan barışıyor.
11901 entry daha
hesabın var mı? giriş yap