30 entry daha
  • israf olmasın. kedi kumu temizlemek veyahut da gece vakti kedi kumu temizlerken akla gelenler filan diye başlıklar açmayacağım.

    kedi kumunu temizlemek bir sanattır, yöntemdir, takınıtıdır.

    - kedi kumunun miyadını doldurduğundan emin olun. kedi kumu küreği ile biraz eşelemek, kedinizle empati kurmanızı sağlayacak, onun gördüklerini göreceksiniz. eşeleyince gördükleriniz hoşunuza gitmiyorsa vakit tamam demektir.
    - uygun giysiler giyin. ayağınızda altı temizlenebilecek terlikler olsun, çoraplı filan asla olmayın, çişli ortam kayar.
    - kaba uygun büyüklükte bir poşet alın. genellikle migros poşetleri idealdir. çok kalın değiller ama ağzının dar olması işimizi kolaylaştıracak. sağlam ama çok geniş ağızlı bir poşet toparlanmaz.
    - varsa kedi kabının kenarını çıkarın.
    - bu arada dökülen ve zaten yerlere saçılmış olan kedi kumu ve kakaları süpürün, orası olay mahalli, temiz olsun.
    - kedi kabı henüz yerdeyken poşeti dar kenarından kaba geçirin. yarısına kadar filan. sonra poşet üzerindeyken kabı o yana doğru devirin. kedi kumu küreği yardımıyla dipte yapılmış kumları da sıyırın.
    - poşetin ağzını toparlayın ama kilitlemeyin daha lazım.
    - kabı uygun yeriniz neresiyse lavabo veya küvet, sıcak suyla eski bir bulaşık süngeri ve sevdiğiniz kokuda bir deterjanla iyice yıkayın. çiş kokulu bir kaba gül bahçesi de döksek işe yaramaz. kabın altını ve kenarlarını da yıkamayı unutmayın, neler geldi onun başına.
    - bu iş için ayırdığınız bir bez veya gazete kağıdıyla kabı iyice kurulayın. altını da kurulayın ki mekanda gereksiz bir ıslaklık kalmasın.
    - diatomit (artık her ne ise) kum kullanıyorsanız altına bir adet full gazete koyun. tam boyut gelir, fazla çişi emer. silikon kum varsa hiç bir şey koymayın. alice* ucuz silikon kum çıkartmak kaydıyla dualarımızı almıştır, faydalanın.
    - kenarlığı da yıkayın ve kurulayın, takın.
    - kumu kaba boşaltın.
    - heyecanlanmadan bir dakika bekleyin... büyük ihtimalle bütün bu faaliyeti en ön sıradan seyreden kediler ilk vuruşu yapmaya hazırlar. onlara vakit verin.
    - pis kum yüzünden tutulan çişler ve kakalar büyük bir mutlulukla daha el değmemiş kuma bırakılırlar.
    bu noktada kızmak yerine suçluluk duymak, "ah yavrum ne kadar sıkışmış" filan demek opsiyoneldir, lazımdır.
    - ilk cemrenin ürünlerini hemen alın. hani poşeyi bağlamamıştık ya, hah işte bunun içindi! kurulama için kullanılan gazete kağıtlarını, ilk kakaları vs. de ekleyip poşeti bağlayın ve hemen kapı önüne postalayın.
    - son olarak çevreyi bir daha süpürmek ve silmek iyi bir şeydir.
    kedilerimizin üç günlük sebepsiz gerginliğini çözmüş olduk.
    tebrikler.
331 entry daha
hesabın var mı? giriş yap