466 entry daha
  • hakkında en çok şey anlatılan; ama en az öğretilen şeydir. elinizi attığınız her yerde bir rehber; bir anlatım bulabilirsiniz. ancak özgün, test edilen ve eksiksiz bir anlatım; bizim türk platformlarında neredeyse yoktur. bunların bazısı tipik bir küçümsemedir / ne kadar kolay olduğunu ve işin orada bittiğini söyler... bunun nedeni; anlatımını yapan da bilmiyor olabilir, kopyalamış olabilir ya da bir kasıt olabilir. yine bunun nedeni de; anlatımını yapan, bir şekilde eline geçirdiği bilginin bu kadar kolay harcanmasını istemiyordur veya okuyucu boşa dönmelidir ki, ücretle hizmet satabilmelidir. tabi bunlar ayıp şeyler değil; ama dürüst şeyler de değil. bazen anlatımını yapan kimseler; hangi birini nasıl anlatacağını yoğunluktan - ayrıntılardan dolayı karıştırmış olabilir ve kısaca kesmekte çare bulmuştur. her ne kadar bu işi biliyor olsanız da, google'a sorduğunuz sorular vardır ve belki sizin sorularınız daha karmaşıktır ve çözmek için çabaladığınız o hata bile bu işe olan yakınlığınızı gösterir. yani siz de bunun ne demek olduğunu kendi çapınızda; kendinize özgü deneyimlersiniz.

    wordpress ve web sitelerinde kendilerini geliştirmek isteyen ve yeni başlayan kimselere de ben yardımcı olmak istedim. bunun için bir wordpress rehberi kurdum; ama belki anlatım ve içerik bakımından tek olacaktır. fırsat / zaman buldukça önce temel konularını bitirmeye çalışıyorum. dürüst olmayı seviyorum; google reklamları alacağım. sitedeki gelir benim için hayati olmadığı için hiçbir zaman clickbait kullanmayacağım - göz doldurmayacağım. arkasında da kesin olarak durmadığım ve çalışmadığım barındırma şirketleri ile de (özellikle türk barındırma şirketleri ile) hiçbir zaman ortaklık kurmayacağım. * hatta ben bu web sitesinde türk barındırma şirketlerini şüpheli olarak yorumlayacağım. güvenlik açıklarını yakaladığım deneyimim için bkz: #87473715

    henüz çok yeni / yapım aşamasında ve yeteri kadar zamanımı buraya veremiyorum ve henüz bir reklam da yok. ama wordpress kurulumunu bilmeyen ve wordpress'i kurduktan da sonra da ne yapılması gerektiği hakkında doğru düzgün bilgiler edinemeyenler için gerçekten; acemiler için özenle hazırlanmış ve temel mantıklarını eksiksiz olarak öğretmeye çalışan aşağıdaki üç konuyu tavsiye ediyorum. sıradan wordpress rehberlerindeki kısır anlatımlar ve metotlar bu sitede yok.

    1 -https://wpenvolay.com/wordpress-kurulum
    2 - https://wpenvolay.com/…n-sonra-yapilmasi-gerekenler
    3 - https://wpenvolay.com/…dpress-htaccess-yapilandirma

    özellikle anlatımları dikkatlice okumanızı tavsiye ederim. "kurun geçin... - şunu da alın, bunu da alın; hepsini alın" diyen sıradan wordpress rehberlerinden kesinlikle ayrılıyor. size bir eklentinin ne olduğunu, nasıl çalıştığını da anlatıyor. örneğin şu yaygın yanlış bir inanıştır; eklentiler sistemi yavaşlatmazlar. eklentiler, hazır paketler haline getirilmiş hızlı kodlardır; kodun kalitesi bozuksa bir php dosyasına girdiğiniz basit bir fonksiyon da ram harcar, işlemciyi kasar / siteyi alt üst eder. bir örnek daha vermek istiyorum; bizim türk wordpress rehberleri, kendi çalıştıkları barındırma şirketlerine / türk barındırma şirketlerine yönlendirmek için; -lokasyonun çok önemli olduğunu- söyler. tabi bunlar acemiler için biraz ileri seviye konular ama; kısaca yüksek trafik çeken site cdn kullanacaktır. lokasyonu siz değil; cdn belirler. basit / paylaşımlı bir sunucuda küçük çaplı bir site için lokasyonun önemi yok. şunu anlatmak istiyorum: bu rehberlerde çok kirli - çarpık bilgiler var.

    /*düzenleme*/ seo eklentisi için direktiflere ihtiyacınız varsa: https://wpenvolay.com/…yoast-seo-kurulum-ve-ayarlar özellikle gözden geçirebilirsiniz. tamamen özgün ve test edilmiş / sonuçları izlenmiş olan ve atlanmamış bir konudur. aynı zamanda seo'nun ne olduğu ve seo eklentilerine gereğinden fazla bir beklenti yüklememeniz gerektiği gerçekçi biçimde ele alındı. her konu size farklı uzmanlık kazandıracaktır. wordpress'e ilk defa profesyonel olarak başlayın.

    /*düzeneme*/ bu soru çok sorulduğu için burada yanıt veriyorum: -tema düzenleme programı- diye bir şey yoktur. kodlarını elinde bulundurduğunuz temayı bir kod editörü ile düzenlersiniz. ama yazıldığı dili bilmek zorundasınız. tasarımını değiştirir; işlev ve fonksiyonlarını özelleştirir geliştirebilirsiniz de. benzer olsa bile, işlev ve yapılarına müdahale etmek için, -tema yazarının- kullandığı class yapılarını da çözmek zorundasınız, bu anlamda her tema benzersizdir. kısacası: iyi kod bilginiz olsa bile, temanın fonksiyonlarına müdahale etmek için ve özellikle kimliklerini değiştirmek için bolca keşif yapmak zorundasınız. kolay olan, style.css'i / renkleri değiştirmek.

    ________________________________________
    /*düzenleme*/ hosting tercihi ile ilgili bir mesaj aldım ve daha önce de bu tür mesajlar almıştım. #76555723 entry'de geniş bir araştırmanın listesini vermiş; barındırma şirketlerini politikalarına göre ayırmıştım. öncelikle; hiçbir zaman türk barındırma şirketlerini değerlendirmeye alacağımı zannetmiyorum. bununla ilgili tecrübelerimi #87473715 numaralı entry'de özetlemeye çalıştım. (server güvenlik konusunda söz hakkım olduğuna inanıyorum. çünkü 2000'li yıllardaki hacking akımında / platformlarında bizzat aktif olarak yer aldım; zone-h.org'daki mirror listesi arkamda)

    özellikle web sitemde hosting tercihini kapsamlı olarak değerlendireceğim. bunun nedeni ise bir proje için tek bir barındırma şirketi de akıllıca bir tercih olmayabilir. ne kadar iyi olursa olsun; söz konusu -projelere göre- barındırma şirketleri de ayrılmalıdır... örneğin dmca'yı görmezden gelen projeler ve web siteleri de olabilir... web dünyası ve barındırma hakkında konuşuyorsak, gerçekçi biçimde ele almalıyız. dolayısıyla bir web yöneticisinin, o barındığı şirketin esnekliği hakkında da bilgisi olmak zorundadır; ona özgü projesine nasıl destek vereceğini iyi bilmelidir. belki de video barındıracaktır ve buradan gelen trafikleri barındırma şirketi; sunucularına birer yük olarak kabul edecek ve askıya alacaktır. barındırma şirketlerinin vaatleri önemli değil; uygulamada her projeye gösterecekleri davranışları önemlidir. barındırma planı ve barındırma şirketleri kritik bir seçimdir.

    /*düzenleme 21.10.09*/ host. inceleme: https://wpenvolay.com/…-icin-en-iyi-hosting-firmasi
402 entry daha
hesabın var mı? giriş yap