51 entry daha
  • okyanus gezegeninde geçen hayatta kalma türü oyun.

    oyunda insanoğlu bir şekilde gelişmiş, yıldızlar arası yolculuk yapabilecek seviyeye erişmiştir. kahramanımız ryley robinson, altera kuruluşunun aurora isimli yıldız gemisinin ana sistemler bakım şefidir. aurora, gezegen 4546b üzerinde manevra yaparken bir patlama gerçekleşir ve mürettebat yaşam kozalarına kaçıp gezegene acil iniş gerçekleştirirler. kahramanımız 5 numaralı kozayla iniş yapar ve oyun resmen başlar. altera benzer durumları daha önce yaşamış olsa gerek, kozada bir tablet vardır ve bu tablet ortam koşullarını tarayıp hayatta kalmamıza yardımcı olacaktır.

    diğer hayatta kalma oyunları gibi başlangıçta dımdızlak biçimde kozadan uzaklaşamadan malzeme toplayıp alet edevat geliştiriyoruz. zamanla kapasitemiz artıyor ve kozadan uzaklaşmaya başlıyoruz. en nihayetinde ise çeşitli kritik gördüğümüz konumlara üs(ler) kuruyoruz.

    oyunun atmosferi ha-ri-ka (herhalde bu sebeple 3 kere bitirdim ve yeniden başlamayı düşünüyorum). görsel anlamda daha önce bulunmadığınız, farklı yaşam türleri içeren bir yerdesiniz ve bunlar suyun altında oluyor. bu sebeple ihtiyaçlarınız olan gıda ve suya oksijen de eklenmiş oluyor. çeşitli konumlarda çeşitli biyomlar var ve her birinin sahip olduğu canlı türleri, atmosferi farklı. derinlere indikçe klostrofobik etkiler artmaya başlıyor ve müzikler de buna katkıda bulunuyor (bir tanesi var ki sıçrıyorsunuz yerinizden).

    en büyük sorununuz bir kısım özel gereçleri keşfedemediğiniz zaman ilerleme kaydedememek ve bu da tesadüfi bir durum. belirli bir seviyeye gelmek için bol bol gezip, araştırmanız lazım.

    özetle; cüz-i miktar paranız, ortalama üstü de bilgisayarınız varsa türkçe dil desteği de içeren bu oyun tavsiye edilir.
49 entry daha
hesabın var mı? giriş yap