48 entry daha
  • konfor alanı genel ya da tek bir alan değil aslında.

    “niye çıkayım? hem sen biliyor musun o konfor alanını inşa etmek benim kaç yılımı aldı?” diye soran ve bu eksende yazanlar olmuş.

    “konfor alanından çık” derken inşa ettiğin her şeyi yık, başka bir hayata geç denmiyor.

    eckhart tolle’nin güzel bir örneği var; vücudunu güçlendirmek istiyorsan ne yapman gerekir? egzersiz. peki egzersiz nedir? egzersiz bir süreliğine vücuda hayatını zorlaştıran şeydir. o esnada konfor alanında olmazsın ve hayat vücudun için zorlaşır.

    “konfor alanından çıkmak” hayatta bir takım beklentileri, istekleri, hayalleri, hedefleri olan kişiler için önerilir. yoksa sen zaten olduğun hayattan, konumdan, kendinden ve her şeyden memnunsan hiçbir gelişime ihtiyaç duymuyorsan kimse konfor alanını terk etmeni istemiyor.

    ama diyelim ki yalnızsın ve bu durumdan memnun değilsin. çöktüğün koltuktan totonu kaldırman gerekir. bunun başka bir alternatifi pek yoktur. koltuktan kendini kaldırdığında ilk başta kötü hissedebilirsin, zorlanabilirsin, hayat tıpkı egzersizin vücut için hissettirdiği şeyleri hissettirebilir; ama düzenli pratik yaptıkça alışır, dönüşür ve yeni bir konfor alanı elde edersin. ya da mevcut alanını genişletirsin.

    bir bebek olarak geldiğimiz dünya’da bedenimiz sürekli bir dönüşüm ve değişim yaşar. ruhumuz kazançlar ve kayıplarla yoğrulur. dolayısıyla “ben sabit kalayım” deyip bir yere saplanmak isteyebilirsin; ama hayat akıştadır. dünya döner. her şey bir devinim halindedir. rutinlerin olsa da değişeceksin. istemesen de konfor alanın seni terk edebilir. belki iflas edeceksin, belki her işini yapan anneni kaybedeceksin, belki sırtını yasladığın eşinden ayrılacaksın.

    dolayısıyla konfor alanından çıkmak tu kaka bir kavramdan ziyade değişiklik istediğin noktada o güne kadar sahip olduklarından farklı bir davranış ve düşünce modeli benimsemenle ilgili bir konu.
43 entry daha
hesabın var mı? giriş yap