212 entry daha
  • 3 hafta önce kadıköy viktor levi'de yemek yerken gördük. garson dedi ki saçlarına falan bakar mısnız? kaç yaşında ne kadar havalı? ben de dedim ki "bu insanlar boş yere meşhur olmuyorlar". neyse yemek bitti kalktık, masalarının yanından geçerken baktım yerinde yoktu, olsaydı iyi akşamlar diyecektim. tam çıkıyorduk koridorda karşılaştık. sadece merhaba süleyman bey dedim. o kadar samimi o kadar güler yüzle konuştu ki acaba beni birine mi benzetti dedim. nasılsınız? siz de mi buraya geldiniz? ben burayı çok beğendim dedi. fotoğraf çekilirken arkadaşım "tüm çocukluğum gözümde" dedi, süleyman bey de "ne çocukluğu?, bebekliğin, bebekliğin" dedi.

    bu kadar centilmen, naif bir beyefendi 36 yıllık ömrümde görmedim. eski beyefendiler böyleydi herhalde dedim içimden.
    bugün öğlen vefat haberini alınca inanamadım. çok sağlıklı ve dinç görmüştük 3 hafta önce. kalp kriziymiş. huzur içinde uyusun yeşilçam duayeni, centilmen jönümüz.

    not: aklımda memoli dizisindeki karakteri geliyordu hep, annem çocukluğumda saklanıp kalan aklımdan silinen bir rolünü hatırlatıp içimi burktu. "oz büyücüsü"filminin türk versiyonunda kalbi olmadığı için üzülen robotu süleyman turan oynuyordu. o robotun en sonunda ağlayıp kalbi olduğunu anladığı sahneden çok etkilenmiştim.
    film türkçeye ayşecik ve sihirli cüceler rüyalar ülkesinde (1971) olarak çevrilmiş – orjinali the wizard of oz (1939).

    wizard of oz-türk versiyon
    16.47 dakika süleyman turan'ı teneke adam olarak kalp istediği anı görebilirsiniz.
55 entry daha
hesabın var mı? giriş yap