44 entry daha
  • depresyona girmemek için verdiğim çabayı başka bi şey için versem neler olurdu acaba. çok şükür kıyısından döndüm.

    aslında depresyon kötü bir şey değil beynin verdiği bir sinyal. doğru algılayıp ele geçirmeden kurtulmak lazım.

    çok zor biliyorum! hiçbir şeyden tad alamıyorsunuz. evden çıkmak istemiyorsunuz. düşüncelerin içinde kaybolmak istiyorsunuz. saatlerce ağlamak, ardından günlerce uyumak istiyorsunuz. yalnız kalmak istiyorsunuz. bu dibe çeken liste uzar gider...

    ama biraz zorlayın kendinizi. acı bağımlılık yaratan bir şeydir. öyle sinsidir ki anlayamazsınız bile. o yüzden bilinçaltınızın oyununa gelmeyin. canınız hiç istemese bile çıkın arkadaşlarınızla dışarı. kafanız nasıl dağılıyor göreceksiniz. spor yapın. mesela uzun yürüyüşler... o düşünceleri evde yalnızken düşündüğünüzde nasıl o kuyunun dibine gömülüyorsanız, yürürken düşündüğünüzde sanki o yükleri yola saça saça geride bırakıyormuşsunuz gibi oluyor.

    yeni insanlar, yeni arkadaşlar edinin. mümkünse ortak noktada buluşulan bir grup olsun ki konu çeşitliliği yaratılsın. ikili konuşmalarda hep dönüp dolaşıp unutmak istediğiniz mevzulara geliyor konu.

    kendinize iyi gelecek şeyleri en iyi siz bilirsiniz. onları bulun ve uygulamaya başlayın. problem neyse onu kabul edin ve devam etmek için çabalayın.

    uzaktan söylemesi kolay demeyin. o yolları acılar içinde kıvranarak geçtim. depresyonun kıyısından geçtiğimi sanmam belki girmemek için verdiğim çabanın yanıltısıdır. depresyonun çemberinden geçmiş de olabilirim. her neyse sonuç olarak geride kaldı. ben yaptım siz de yaparsınız.

    depresyon öldürmez süründürür. sürünmeyin...
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap